Fazer
Ilmiöt

Fazerin ja UPM Specialty Papersin muovipinnoittamaton, kierrätettävä pakkaus kerännyt palkintoja

2.4.2024 12:46
Mitra Vasara
Uusi pakkaus on saanut mainintoja ScanStar, WorldStar ja Uusi Puu -kilpailuissa.

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on paremmin kierrätettävä. ja se on kerännyt kunniaa ScanStar-, WorldStar- ja Uusi Puu -kilpailuissa. Pakkaus löytyy jo kaupan ruokaosaston kylmähyllystä.

Uusi pakkausratkaisu on yli kaksi vuotta kestäneen pitkäjänteisen kehitystyön tulos. Kehitystyön tavoitteena oli varmistaa pakkauksen kierrätettävyys tinkimättä ruokaturvallisuudesta ja laadusta.

– Olemme vaikuttuneita siitä, kuinka hyvin uusi, paremmin kierrätettävä pakkaus suojaa ja säilyttää elintarviketuotteen korkealaatuisena parasta ennen -päivään asti. Pakkausratkaisu soveltuu käytössä olevaan pakkausprosessiimme ja saavuttaa kaiken tämän käyttämällä vähemmän fossiilisia materiaaleja, kertoo Fazerin pakkauskehitysjohtaja Piia Soininen-Tengvall.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Uudessa Fazer Kaurainen Riisipiirakka -pakkauksessa käytetään kuumasaumautuvaa UPM ConfidioTM barrier-paperia. Kierrätystestissä sen hävikki on noin 1 prosentti, eli noin 99 prosenttia paperista palautuu takaisin hyötykäyttöön kierrätysmateriaalina. Kierrätyshävikki muovipinnoitteisella paperipakkauksella on merkittävästi suurempi.

– Pakkauspapereiden etuna on kierrätettävyys hyvin toimivassa ja laajalti saavutettavissa olevassa kierrätysinfrastruktuurissa. Tänä päivänä yli 80 prosenttia Euroopassa käytetystä kuitupohjaisesta pakkausmateriaalista kierrätetään, kertoo vastuullisuuspäällikkö Susanna Hyrkäs UPM Specialty Papersilta.