Digitaalisuus

Euroviisuissa Suomea edustava Käärijä esillä Fortnite-Helsingin Senaatintorilla

3.5.2023 14:01
Mikko Perttunen
Vain muutama viikko sitten julkaistulla työkalulla toteutettu virtuaalitori on tiettävästi lajissaan maailman ensimmäinen.

Euroviisuissa kisataan ensi viikolla, ja suomalainen metaversumiyritys Zoan on luonut kilpailun kynnyksellä Käärijä-teemaisen Fortnite-pelikokemuksen, johon voi osallistua virtuaalisella Senaatintorilla. Julkaisun myötä Helsinki on tiedotteen mukaan maailman ensimmäinen kaupunki, jolla on virtuaalinen kaksonen Fortniten luovalla pelialustalla.

Pelaajat voivat vierailla virtuaalisella Senaatintorilla, joka on koristeltu Euroviisujen ennakkosuosikkien joukkoon nousseen artistin materiaaleilla. Lisäksi pelikentällä voi tanssia erillisellä tanssialueella Cha Cha Cha -teemaisen musiikin tahtiin.

"Käärijässä on kyse rajojen rikkomisesta."
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Fortnite on Epic Gamesin suosittu metaversumialusta, jossa voi online-pelata, osallistua livetapahtumiin sekä keskustella yhdessä muiden pelaajien kanssa. Alustalla on 70 miljoonaa aktiivista kuukausittaista käyttäjää ja yli 500 miljoonaa pelaajatiliä. Epic Games julkaisi hiljattain avoimen lähdekoodin Unreal Editor for Fortnite -päivityksen, jonka avulla pelikehittäjät voivat luoda uusia pelejä ja kokemuksia Fortniteen aiempaa nopeammin ja tehokkaammin.

– Käärijässä on kyse rajojen rikkomisesta, hämmentämisestä ja uuden rohkeasta luomisesta, joten uudenlainen ja innovatiivinen yhteistyö pelimaailman kanssa tuntui heti luontevalta ja isolta mahdollisuudelta, Ida Karimaa Monspilta ja Warner Music Finlandilta kertoo tiedotteessa.

Uudella Helsinkiin sijoittuvalla pelikentällä tapahtuvaa Käärijä-kokemusta jatkokehitetään riippuen sen menestyksestä Fortniten alustalla. Myös Fortniten pelaajat ja Käärijän fanit saattavat päästä vaikuttamaan kentän sisältöihin tulevaisuudessa.

Käärijä-kokemukseen sekä uuteen virtuaaliseen Helsinkiin voi tutustua Fortnitessa syöttämällä koodin 1530-0619-6061 pelin Discovery-näkymässä.