Markus Spiske / Unsplash
Ilmiöt

Energiayhtiö ja ympäristöjärjestö paiskaavat kättä kampanjavideolla – erikoislaatuinen yhteistyö on ennen kaikkea keskustelunavaus

19.5.2023 7:45
Mikko Perttunen
Tarkoituksena on, että molemmat osapuolet voivat ottaa toisistaan oppia.

Vantaan Energia ja lasten ja nuorten ympäristöjärjestö Luontoliitto aloittavat yhteistyön, jonka tavoitteena on lisätä yhteiskunnallista keskustelua ja ymmärrystä kestävään energiaan, kiertotalouteen ja luonnon monimuotoisuuteen liittyen.

Vantaan Energia on Suomen suurimpia kaupunkienergiayhtiöitä, ja sen tavoitteena on olla hiilinegatiivinen kiertotalousenergiayhtiö vuoteen 2030 mennessä.

Luontoliitto puolestaan on Suomen ainoa valtakunnallinen lasten ja nuorten ympäristöjärjestö, jolla on noin 7000 jäsentä. Luontoliiton keskeisimpiä toimintoja ovat luontoleirit, luontokerhot, nuorten toimintaryhmät, ympäristövaikuttaminen, koulutukset, lasten ja nuorten lehdet sekä viestintä sosiaalisessa mediassa.

Energiayhtiöiden merkitys päästöjen vähentämisessä on todella merkittävä.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Luontoliiton toiminnanjohtaja Riku Eskelinen näkee yhteistyössä molemminpuolisen oppimisen mahdollisuuksia. Energiayhtiöiden merkitys päästöjen vähentämisessä on todella merkittävä.

– Nuorten on myös tärkeää päästä näkemään käytännössä, miten siirtymä kohti kiertotaloutta ja luontoystävällisempää energiantuotantoa on tapahtumassa ja mitä haasteita energia-ala tällä polulla kohtaa, Eskelinen toteaa tiedotteessa.

–Meille on tärkeää käydä laajaa yhteiskunnallista keskustelua siitä, kuinka muutos tehdään niin, että kaikki näkökulmat otetaan huomioon, Vantaan Energian toimitusjohtaja Jukka Toivonen lisää.