Toimistot

Ellun Kanoille kolme uutta ison profiilin tekijää – kokemusta löytyy niin eduskunnasta kuin presidentinlinnasta

14.4.2023 12:59
Mikko Perttunen
Kriisiviestinnässä täytyy tunnistaa syvin hyve, jota tilanteessa suojellaan, kertoo Jouni Mölsä.

Jaana Pelkonen, Silja Silvasti ja Jouni Mölsä siirtyvät viestintätoimisto Ellun Kanojen leipiin.

Politiikasta tämän kevään eduskuntavaaleissa vetäytynyt juontaja-toimittaja-taustainen Pelkonen istui kokoomuksen kansanedustajana kolmen kauden ajan, ja tulee työskentelemään erityisesti strategisen viestinnän parissa.

– Muutosvauhtihan on käsittämättömän nopea niin ihmisille kuin yrityksille. Se haastaa meidät kaikki. Samaan aikaan yrityksiltä vaaditaan läpinäkyvyyttä ja avoimuutta kaikessa toiminnassaan. Onkin tärkeä tunnistaa asioiden ja tekemisen syy-seuraussuhde. Sanojen ja tekojen on aina vastattava toisiaan, hän kertoo Ellun Kanojen verkkosivuilla.

"Viisaus ei asu yksin valtion kivitaloissa."

Viimeiset neljä vuotta opetus- ja kulttuuriministeriössä sekä valtiovarainministeriössä Annika Saarikon erityisavustajana työskennelleellä Silvastilla on puolestaan taustaa myös järjestöpuolella. Hän on liittynyt Ellun Kanojen vaikuttajaviestinnän tiimiin.

– Nyt pääsen oppimaan uuden ammatin ja näkemään syvemmin yrityspuolta. Järjestöillä ja poliittisella päätöksenteolla on tärkeä roolinsa yhteiskunnassa. Joskus yritykset ovat isoissa kysymyksissä edellä ja sääntely tulee perässä. Viisaus ei asu yksin valtion kivitaloissa, Silvasti toteaa yrityksen verkkosivuilla.

Mölsä puolestaan oli ennen nykyistä Ellun Kanojen pestiään tasavallan presidentin viestintäpäällikkö ja kabinetin jäsen. Hän on myös työskennellyt toimittajana Helsingin Sanomissa ja muissa suomalaisissa tiedotusvälineissä, sekä ollut diplomaattina Lontoon suurlähetystössä ja radiotuottajana BBC:llä. Mölsä erikoistuu Ellun Kanoissa muun muassa kriisi- ja muutostilanteisiin.

– Minusta kriisi pitää nähdä prosessina, se ei useinkaan ratkea yhdellä istumalla. Lisäksi tilanne voi olla osallisille niin intensiivinen tai jopa kauhistuttava, että ulkopuolisen kanssa on helpompi katsoa miten tilanteesta pitää tulla ulos. Täytyy tunnistaa syvin hyve, jota tilanteessa suojellaan. Se voi joskus olla vaikeaa, Mölsä kuvailee Ellun Kanojen verkkosivuilla.

Lue myös: Ellun Kanoille kaksi uutta osaomistajaa

Lue myös: Ellun Kanat auttoi ministeriöt voittoihin kansainvälisissä PR- ja designkilpailuissa