Brändit

Elisa myi osuutensa Sulakkeesta hollantilaiselle peli- ja mainosteknologiayhtiö Azerionille

Suomalainen online-peliyritys Sulake on nyt kokonaan Azerionin omistuksessa.
Kuva:
Sulakkeen tiedote
Elisa myi osuutensa Sulakkeesta hollantilaiselle peli- ja mainosteknologiayhtiö Azerionille

Pörssiyhtiö Elisa on myynyt osuutensa peliyritys Sulakkeesta hollantilaiselle peli- ja mainosteknologiayhtiö Azerionille, joka omisti jo ennestään 51 prosenttia yhtiön osakkeista. Azerion osti Elisalta enemmistöosuuden kesällä 2018, ja nyt yhtiö hankki loput 49 prosenttia osakkeista. Kauppahintaa ei julkistettu. Elisa toimi Sulakkeen omistajana ja sijoittajana 20 vuotta.

Kaupan myötä Sulake pystyy entistä tehokkaammin hyödyntämään Azerionin maailmanlaajuista peliyhteisöä ja markkinointimahdollisuuksia eri alustojen välillä.
Sulake jatkaa itsenäisenä yhtiönä, ja sen toimisto pysyy Helsingissä. Yrityksen pelit ovat nimeltään Hotel Hideaway ja Habbo, joista jälkimmäinen on edelleen yksi maailman suurimmista online-yhteisöistä. Habbolla on maksavia asiakkaita yli 115 maassa ja kuukausittain yli 850 000 aktiivista käyttäjää.

– Azerion on ollut tukemassa Habbon ja Hotel Hideawayn kasvua jo yli kaksi vuotta, joten omistuksen siirtyminen täysin Azerionille on luonnollinen jatkumo. Meistä on hienoa jatkaa matkaa ja Habbon sekä Hotel Hideawayn kehitystä yhdessä Azerionin kanssa, sillä yritysten liiketoiminnassa on paljon synergiaa, kommentoi Sulakkeen toimitusjohtaja Valtteri Karu yrityksen tiedotteessa.

– Azerionin tuella pystyimme päivittämään Habboa nykyaikaan ja mahdollistamaan sen tulevaisuuden uudella alustalla. Tänä vuonna kasvatamme ja kehitämme molempia tuotteita entisestään ja katsomme myös mahdollisuuksia uusien pelien suunnitteluun nykyisten pelien teknologiaa hyödyntäen.

Azerionin liikevaihto oli vuonna 2019 197,3 miljoonaa euroa. Yhtiössä työskentelee yhteensä yli 850 työntekijää.

Lähde: Sulakkeen tiedote

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa