Porvoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jorma Wiitakorpi ja Brunbergin toimitusjohtaja Katarina Enholm. Kuva: Marko Wahlström
Brändit

Brunberg ja Porvoon kaupunki solmivat ilmastokumppanuuden – tavoitteena puolittaa hiilijalanjälki

7.6.2024 11:10
Mikko Perttunen
Samalla makeistehdas kehittää myös sosiaalisen ja taloudellisen kestävyyden tavoitteita.

Makeisvalmistaja Brunberg on solminut ilmastokumppanuuden Porvoon kaupungin kanssa osallistuttuaan Euroopan aluekehitysrahaston rahoittamaan hankkeeseen, jonka ensimmäinen kierros alkoi lokakuussa 2023 ja päättyi kesäkuussa 2024.

Co2 Jump -hanketta vetivät Posintra ja Laurea-ammattikorkeakoulu, ja hankkeessa yritykset muun muassa saivat käyttöönsä asiantuntemusta hiilijalanjäljen laskemiseen.

Brunbergin tavoitteena on pienentää makeistehtaan hiilijalanjälkeä ja pyrkiä aktiivisesti minimoimaan ympäristökuormitusta sekä lyhyen että pitkän aikavälin suunnitelmilla.

Tavoitteen saavuttamiseksi on asetettu osatavoitteita muun muassa ympäristöystävällisemmälle energialle, hävikin vähentämiselle ja kierrätyksen lisäämiselle. Ekologisen kestävyyden lisäksi Brunberg kehittää sosiaalisen ja taloudellisen kestävyyden tavoitteita ja mittareita.

Porvoon kanssa tehdyssä sopimuksessa Brunberg on asettanut konkreettiset ilmastotavoitteet. Brunbergin tavoitteena on pienentää makeistehtaan hiilijalanjälkeä 50 prosenttia tuotettua kiloa kohden vuoteen 2030 mennessä.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)