Sirena ja Anssi Kiviranta ostivat Espanja-teemaisen Olé-lehden.
Media

Bo LKV:stä, Dropista ja Videobotista tuttu sarjayrittäjäpariskunta osti Olé-lehden

16.4.2024 10:44
Mikko Perttunen
Jatkossa lehti kehittää erityisesti digiversiotaan.

Vuonna 1985 perustetun Olé -lehden omistaja ja päätoimittaja Katia Westerdahl on myynyt lehden Espanjassa vaikuttavalle suomalaiselle yrittäjäpariskunta Sirena ja Anssi Kivirannalle.

Kivirannat ovat olleet perustamassa useita menestyviä yrityksiä sekä sijoittamassa ja auttamassa alkuun startup-yrityksiä. Pariskunta on perustanut ja kasvattanut muun muassa kiinteistönvälitysketjut Strand Propertiesin ja Bo LKV:n sekä designyritys Dropin. Lisäksi he ovat omistajia ja sijoittajia useissa suomalaisissa teknologiayrityksissä, joita ovat muun muassa Videobot, Serviceform ja Dashboa.

Espanja on Kivirannoille jo hyvin tuttu maa, sillä he muuttivat sinne ensimmäisen kerran vuonna 2012.

Olé-lehden lukijakunta koostuu niin Espanjaan muutosta haaveilevista, siellä jo asuvista, lomailijoista sekä Espanjasta ja sen kulttuurista kiinnostuneista. Lukijoina on niin suomalaisia eläkeläisiä, lapsiperheen vanhempia, yrittäjiä kuin myös enenevissä määrin nuorempaa lukijakuntaa.

– Meillä on luottamus tämän tyyppisen printtilehden tulevaisuuteen. Olemme vahvasti sitoutuneita jo lähes 40-vuotiaan lehden perintöön ja jatkamaan Olé-lehden korkealaatuista journalismia. Haluamme jatkossakin palvella lukijoita parhaalla mahdollisella tavalla, Sirena Kiviranta kertoo tiedotteessa.

Kivirannat näkevät kuitenkin myös paljon potentiaalia Olé-lehden sekä Suomalainen Espanjassa -sanomalehden verkkopalveluiden kehittämisessä, ja heillä on sen osalta jo suunnitelmat olemassa.

– Panostamme jatkossa myös Olé-lehden digiversioon, mistä meillä on kokemusta jo pitkältä ajalta, toteaa Anssi Kiviranta, joka on ollut perustamassa Telkku.comia sekä Iltapulua.

Olé-lehdelle haetaan parhaillaan uutta päätoimittajaa, joka aloittaa tehtävässään kesäkuussa. Muu toimitus pysyy entisellään.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)