Frank Albrecht / Unsplash
Media

Bauer Media alkaa lähettää radiokanavillaan tekoälyllä rikastettuja liikennetiedotteita

3.10.2023 8:30
Mikko Perttunen
Tekoälyliikennetiedotteilla tieto teille saadaan ajantasaisesti.

Bauer Media alkaa valtion liikenteenohjausyhtiö Fintrafficin kanssa tarjoamaan tekoälyllä rikastettuja, reaaliaikaisia ja paikkakuntakohtaisia liikennetiedotteita radion kuuntelijoille.

Palvelun tarkoituksena on parantaa liikenneturvallisuutta luomalla entistä parempaa ja ennaltaehkäisevää liikennetiedotepalvelua radion kuuntelijoille. Palvelu otetaan ensimmäisenä käyttöön Iskelmän kuuluvuusalueella.

Tekoälyn toteuttamia liikennetiedotteita on kahdenlaisia, joista perusliikennetiedotteet lukee maskuliininen koneääni, A.I.mo. Huonon kelin tiedotteissa äänessä on puolestaan feminiininen koneääni, A.I.no.

Bauer Mediasta kerrotaan, että uuden palvelun avulla yhtiö haluaa vahvistaa rooliaan audiobisneksen suunnannäyttäjänä.

– Tekoälyn hyödyntäminen on tullut jäädäkseen radioliiketoimintaan. Mediamurros velvoittaa, mutta antaa myös samalla luvan tehdä näitä mullistavia, koko Suomea palvelevia uudistuksia. Tämä maailmanluokan uutinen ei varmasti jää ainoaksi, sillä työpöydälläni komeilee toinen toistaan innostavampia mahdollisuuksia tekoälyn hyödyntämiseen myös jatkossa, Bauer Median projektista vastaava innovaatiojohtaja Sini Kervinen kertoo tiedotteessa. 

Bauer Media on jo vuosia tehnyt yhteistyötä Fintrafficin kanssa muun muassa Radio Novan valtakunnallisten liikennetiedotteiden julkaisemisessa. Nyt käyttöön otettava innovaatio mahdollistaa myös ympärivuorokautiset ja paikkakuntakohtaiset liikennetiedotteet. Näin kuuntelijat saavat välittömästi tiedon juuri sillä paikkakunnalla, jolla liikenne sakkaa tai jossa on esimerkiksi kolaroitu. Palvelusta tulee hyötymään erityisesti kuljetusala, joka liikkuu pääosin yöaikaan.

– Tehtävämme on tuottaa ajantasaista liikennetietoa vuorokauden jokaisena tuntina, jotta liikenteessä liikkujilla olisi käytössään mahdollisimman ajantasainen ja kattava tilannekuva. Kun ihmiset liikenteessä tietävät, mitä edessä tapahtuu, ennakointi helpottuu ja turvallisuus paranee, Fintrafficin ekosysteemi- ja teknologiajohtaja Janne Lautanala toteaa tiedotteessa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)