Luca Bravo / Unsplash
Viestintä

Akavan erityisalat mukana ulosmarsseissa Helsingissä, Turussa ja Tampereella helmikuun alussa

22.1.2024 11:28
Mikko Perttunen
Kyselyssä jäsenistöstä 39 prosenttia kertoo olevansa valmis ulosmarssiin.

Akavan Erityisalat on mukana keskusjärjestö Akavan ulosmarsseissa 6. helmikuuta Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Poliittisella työtaistelutoimenpiteellä liitto vastustaa Akavan tavoin osaa hallituksen työelämätoimista. Akavan Erityisaloihin kuuluu muun muassa Viestinnän asiantuntijoiden ammattijärjestö Viesti ry.

Akavan Erityisalojen jäsenkyselyssä viime marraskuulta vain 8 prosenttia pitää maan hallituksen työelämä- ja sosiaaliturvaheikennyksiä perusteltuina. 39 prosenttia ilmoittaa valmiudestaan ulosmarssiin työaikana vastatoimena maan hallituksen kaavailuille.

– Keskeisiä meille ongelmallisia heikennyksiä on maan hallituksen esittämä versio niin sanotusta vientimallista. Emme halua, että työmarkkinamallista säädetään jäykästi lailla ja näin kahlitaan alakohtaista palkkakehitystä, edunvalvonnan johtaja Helena Lamponen sanoo tiedotteessa.

– Kritisoimme myös työtaisteluoikeuden rajoittamista, määräaikaisten työsuhteiden solmimista vailla perustetta, henkilökohtaisen irtisanomisen helpottamista, paikallisen sopimisen hallitsematonta laajentamista sekä työttömyysturvan liian rajua ja nopeaa leikkaamista, Lamponen listaa.

Juttua muokattu 25.1. klo 15.03: Korjattu Viestinnän asiantuntijoiden ammattijärjestö Viesti ry:n nimi.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)