Kuvaaja:
Lehtipiste Oy
Media

Aikakauslehtien irtonumeromyynti lievässä kasvussa – erikoisjulkaisut kiinnostavat lukijoita

8.2.2024 11:38
Mikko Perttunen
Ristikkolehdet edelleen suosituin aiheryhmä.

Aikakauslehtien irtonumeromyynnissä nähtiin positiivista kasvua vuonna 2023. Irtonumeromyynti kasvoi kokonaisuudessaan 1,1 prosenttia, ja kappalemyynti pysyi lähes vuoden 2022 tasolla. Yhteensä aikakaus- ja sanomalehtien irtonumeromyynti oli viime vuonna yli 100 miljoonaa euroa. Sanomalehtien irtonumeromyynti putosi 3,5 prosenttia.

Suurimmista aikakauslehtien aiheryhmistä kasvoivat ristikot, joiden myynti kasvoi 10 prosenttia, asuminen- ja puutarha (+3 %), käsityö- ja askartelu (+8 %) sekä sarjakuva- ja lastenlehdet (+6 %). Ristikkolehdet säilyttivät paikkansa myydyimpänä aiheryhmänä.

Lehtipiste Oy:n tiedotteessa kerrotaan, että erityistä mielenkiintoa kuluttajissa ovat herättäneet erikoisjulkaisut, joihin kustantajat ovat viime vuosina panostaneet. Erikoisjulkaisuissa keskitytään valittuun teemaan koko lehden verran, ja nämä lehdet ovat myynnissä ainoastaan irtonumerokanavassa rajallisen myyntiajan. Erikoisjulkaisujen aiheissa näkyi käsitöiden, ja erityisesti neulomisen jatkuva suosio.

Eniten aikakaus- ja sanomalehtien irtonumeroita myytiin hypermarketeista ja isoista marketeista, joissa myös lehtivalikoimat ovat laajimmat.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)