Ilmiöt

Yli puolet suomalaisista huolissaan kotitaloutensa rahatilanteesta

Muissa Pohjoismaissa luotetaan omaan talouteen enemmän kuin Suomessa.
Kuva:
Unsplash/Robert Anasch
Yli puolet suomalaisista huolissaan kotitaloutensa rahatilanteesta

Jopa 54 prosenttia suomalaisista on huolissaan oman kotitaloutensa rahatilanteesta, kertoo luotonhallinnan palveluyhtiön Lowellin maksukykybarometri.

Joka viides vastaaja sanoi taloustilanteensa olevan epävakaa. Vain noin kolmannes pitää taloustilannettaan vakaana.

Muissa Pohjoismaissa ollaan luottavaisempia omaa taloutta kohtaan kuin Suomessa. Norjalaisista 42 prosenttia on huolissaan omasta taloustilanteestaan, ruotsalaisista 40 prosenttia ja tanskalaisista 37 prosenttia.

– Ihmiset kokevat henkilökohtaisen taloudellisen tilanteensa tällä hetkellä vaikeana. Yhteiskuntana meidän tulisi nyt tehdä paljon sellaisia ratkaisuja, että suomalaiset voisivat katsoa tulevaisuuteen luottavaisina, sanoo Lowell Suomen toimitusjohtaja Juho Ylinen tiedotteessa.

Suomalaisvastaajista 26 prosenttia sanoo, että heidän kotitaloutensa olisi mahdotonta tai vaikeaa suoriutua 500 euron odottamattomasta menosta kuukauden sisällä. Esimerkiksi Ruotsissa vastaava luku oli vain 14 prosenttia.

Suomalaisista 23 prosenttia kertoi, että heillä jää käteen kuukaudessa välttämättömien menojen jälkeen enimmillään sata euroa ylimääräistä rahaa. Välttämättömiä menoja ovat muun muassa asuminen ja ruoka.

Kuluttajat ovat oman taloustilanteensa lisäksi huolissaan luonnollisesti valtiontaloudesta. Suomalaista 86 prosenttia sanoo olevansa huolissaan Suomen taloudesta. Norjassa vastaava lukema oli vain 71 prosenttia. Suomalaisten huoli on kuitenkin laskenut viime toukokuusta, jolloin 91 prosenttia vastaajista oli huolissaan valtiontaloudesta.

– Näyttää siltä, että vajaassa vuodessa olemme osanneet laittaa koronan uusiin mittasuhteisiin. Poikkeusolojenkin keskellä moni on ymmärtänyt, että elämä jatkuu. Rokoteohjelman myötä tunnelin päässä on vihdoin nähtävissä myös valoa, Ylinen kertoo.

Lähde: Lowellin tiedote

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa