Canva Pty Ltd
Digitaalisuus

Yli puolet Helsingin seudun yrityksistä hyötyy jo tekoälyn käytöstä

15.1.2024 9:50
Mitra Vasara
Yritykset Helsingin seudulla ovat ottaneet tekoälyn vaihtelevasti käyttöön.

Helsingin seudun kauppakamari teki jäsenyrityksilleen kyselyn, jonka mukaan 57 prosenttia alueen yrityksistä kertoo hyötyneensä tekoälyn käytöstä jonkin verran, paljon tai erittäin paljon. 30 prosenttia Helsingin seudun yrityksistä toteaa, ettei tekoälyn käytöstä ole ollut lainkaan hyötyä ja prosentin mielestä siitä on ollut jopa haittaa. 12 prosenttia ei osaa sanoa kantaansa tekoälyn hyödyllisyyteen omassa yrityksessä.

– Yritykset Helsingin seudulla ovat ottaneet tekoälyn vaihtelevasti käyttöön. Osa hyödyntää sitä rutiinien hoidossa, pieni osa on saanut jo paljon hyötyä, mutta suurin osa vastaajista tuntuu hakevan tekoälyn käyttötarkoitusta ja merkitystä osana liiketoiminnan kehittämistä, sanoo Helsingin seudun kauppakamarin vaikuttamistyön johtaja Markku Lahtinen.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Lahtisen mukaan Chat GPT:n julkaisemisen jälkeen vuonna 2022 oli viimeistään selvää, että tekoälyn tuomat uudet mahdollisuudet yrityksissä piti selvittää kunnolla, jos sitä ei ollut vielä siihen mennessä tehty.

– Luovan tekoälyn mahdollisuudet ovat lähes rajattomat toimintojen tehostamisesta kokonaan uusien liiketoimintojen ja kilpailuetujen luomiseen, Lahtinen sanoo.

Kysely tehtiin Suhdannepulssi-kyselyn yhteydessä aikavälillä 28.11.–5.12.2023. 

Kyselyyn vastasi 403 Helsingin seudun jäsenyritysten toimitusjohtajaa.

Helsingin seudun kauppakamarilla on noin 7 400 jäsenyritystä. 

Helsingin seudun kauppakamarin toiminta-alue kattaa 21 kuntaa Uudenmaan alueella.