Näkökulma

Vuoden pr-teko voitaisiin julistaa jo nyt: Sanna Marinin kreisibiletysvideot

Marin on tullut siihen tulokseen, että nyt on korkea ja oikea aika vapauttaa puolue savupiippudemareiden talutushihnasta. Heistä, joiden homeiset ulostulot ovat olleet omiaan viivästyttämään demaripuolueen väistämätöntä raikastamisoperaatiota, kirjoittaa Anssi Järvinen.
Kuva:
Vuoden pr-teko voitaisiin julistaa jo nyt: Sanna Marinin kreisibiletysvideot

Tehtäköön tämä tiettäväksi heti aluksi: en ole koskaan äänestänyt demareita, enkä näillä näkymin koskaan tule äänestämäänkään. Joskaan kyseinen puolue ei ole vielä koskaan näyttäytynyt minulle yhtä houkuttelevana kuin juuri nyt.

Koska Sanna Marin ja kreisibiletysvideot!

On päivänselvää, että koko aikuisikänsä politiikassa marinoitunut ja julkisuuden kirojakin maistellut kohupääministerimme ei hillu videoissa vahingossa.

Jos videot ovat olleet yksityisellä Instagram-tilillä lähes sadan ihmisen hihiteltävinä ja kopioitavissa, ei kukaan kokenut poliitikko ole niin naiivi, että olettaisi hillumisensa jäävän vain kanssabilettäjien silmiteltäväksi. Että kukaan ei käyttäisi tilaisuutta hyväkseen ja vuotaisi pääministerin intiimiä koheltamista kavereidensa kanssa kansakunnan somessa äimisteltäväksi ja lehdistön reposteltavaksi. 

Etenkään Sanna Marin ei ole näin sinisilmäinen. Sen verran hänellä on kohuista kokemusta.

Siispä: kreisibiletysvideoiden vuotaminen on tarkoin harkittu ja taidokas pr-teko. Sellainen rohkea operaatio, johon me markkinoinnin ja viestinnän ammattilaiset tapaamme asiakkaitamme kannustaa.

Mutta mikä sai Marinin toimimaan juuri nyt? 

Viime kuukaudet ovat olleet demareille tuskaisia. Puolue on kipuillut Nato-kysymysten kanssa. Erkki Tuomiojan ja Tarja Halosen edesottamuksista löyhähtää vahva neuvostotunkkaisuus. Eero Heinäluoma on kompastellut liehitelleessään venäläisiä esimerkiksi Fennovoima-kannanotoissaan. Paavo Lipponen nosti vielä hetki sitten tyytyväisenä liksaa Putinilta North Stream -putken lobbarina.

Veitsenterävänä poliitikkona Marin on tullut siihen tulokseen, että nyt on korkea ja oikea aika vapauttaa puolue savupiippudemareiden talutushihnasta. Heistä, joiden homeiset ulostulot ovat olleet omiaan viivästyttämään demaripuolueen väistämätöntä raikastamisoperaatiota: SDP:n jäsenten keski-ikä on yli 70 vuotta. Kyllä: luit oikein: demaripuolueen jäsenet ovat keskimäärin yli 70-vuotiaita! Lue vaikka tästä.

Veitsenterävänä poliitikkona Marin on tullut siihen tulokseen, että nyt on korkea ja oikea aika vapauttaa puolue savupiippudemareiden talutushihnasta.

Nuorempaa polvea puhuttelee vanhoille ja tuhnuisille poliittisille instituutioille pyllistävä, menestyvä, määrätietoinen ja fiksu nuorempi nainen. Sellainen, joka uskaltaa elää myös omaa elämäänsä piittaamatta poliittisten instituutioiden painolasteista tai konservatiivisista perheenäitimalleista.

Marin siis tietää, että on pakko puhutella uusia kohderyhmiä, sillä luonnollinen poistuma huolehtii vanhoista.

Sanokaa minun sanoneen: Marinin rohkea ja tarkoin harkittu pr-stuntti näkyy pian demareiden kannatusprofiilin muutoksena. Saattaa jopa olla, että perinteisen duunaripuolueen jäsenten keski-ikä laskee lähivuosina eläkkeensaajista työikäisten äänestäjien ikäluokkiin.

Näin kirjoittaa politiikkaakin harrastava markkinointiviestinnän konkari, joka aina silloin tällöin kokee toisten nerokkaista tempauksista positiivista kateutta. Siis sellaista, jossa ei haluta toisilta mitään pois. Vaan sellaista, jossa toivoisi itse kykenevänsä samaan.

Onneksi olkoon Sanna Marin ja tiimi.

Anssi Järvinen on kokenut copywriter ja bränditerapeutti. Hän tekee huomioita maailmasta, jossa toisten brändien elämä on tasapainoista ja auvoista, mutta toisten brändipersoonallisuus on vaarassa pirstaloitua ja käytös muuttua itsetuhoiseksi.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa