Jussi Ratilainen
Toimistot

Viestintätoimisto Ahjo palkkasi Laura Vuorio-Kuokan perustamaan toimistoon uuden liiketoiminta-alueen

6.9.2022 9:10
Toni Rajamäki
Vuorio-Kuokka on arvostettu tekijä suomalaisessa viestinnässä. Ennen Ahjoa hän työskenteli Kaiussa.

Kokenut viestijä Laura Vuorio-Kuokka on vaihtanut Kaiku Helsingin toiseen menestyneeseen viestintätoimistoon, Ahjo Communicationsiin. 

Vuorio-Kuokka saapui vahvistamaan Ahjon valmentavaa liiketoimintaa, ja hänen pöydälleen kuuluu muun muassa uuden liiketoiminta-alueen perustaminen.

– Laura kehittää koko suomalaisen viestintäyhteisön viestintäkulttuuria, joten hänen arvonsa ja tavoitteensa ovat samat kuin Ahjon. Kutsumme Lauran perustamaan uutta liiketoiminta-aluetta, jolla on erinomaiset kasvunäkymät. Työelämän viimeaikaiset mittaukset ja myös oma kyselymme päättäjien keskuudessa osoittavat suuria haasteita viestintä- ja vuorovaikutustaidoissa, toteaa Ahjon toimitusjohtaja Sari-Liia Tonttila tiedotteessa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Uuteen valmennusliiketoiminta-alueeseen kuuluvat laajasti työelämän ja johtamisen viestintätaitojen kehittämisen palvelut, kuten esiintymisvalmennukset, somevalmennukset ja työyhteisövalmennukset.

– Tulen rakentamaan Ahjolle viestintäosaamisen kehittämisen mallin, jossa on huomioitu viestintäosaamisen tutkimus ja mittaaminen. Mielestäni viestintäosaamisen kehittämisen pitää linkittyä tutkittuun tietoon sekä yhteisön tavoitteisiin. Se on ainoa tapa varmistaa, että kehittäminen on yhteisölle aidosti hyödyllistä. Ihannetilanteessa valmennus on jatkuva ohjelma, jossa kehitytään vuosi vuodelta eri osa-alueilla. Tyypillisesti kehittämistä on aina tiedonkulkuun, maineen hallintaan, johtamisviestintään ja kriisiviestintään liittyvissä alueissa, Vuorio-Kuokka sanoo.

Vuorio-Kuokka on työskennellyt aikaisemmin mittavalla urallaan julkisen sektorin viestinnässä, viestintäyrittäjänä ja valmennusliiketoiminnan johtajana. Hän on tehnyt huomionarvoista työtä suomalaisen johtamisviestinnän ja työyhteisöviestinnän kehittämiseksi muun muassa Viesti ry:n johtamisviestinnän valmennussarjan ideoijana ja vetäjänä ja Procomin sisäisen viestinnän jaoksen puheenjohtajana.