Digitaalisuus

Tutkimus: NFT-ostojen määrä lähes tuplaantuu viidessä vuodessa

Useat useat brändit ovat jo lähteneet mukaan NFT:den pelikentälle.
Kuva:
Unsplash/Andrey Metelev
Tutkimus: NFT-ostojen määrä lähes tuplaantuu viidessä vuodessa

Yksi markkinoinnin tämän päivän trendisanoista on NFT, jotka ovat yksilöityjä virtuaalisia kohteita. Virtuaalisten kohteiden omistussuhteita kirjataan lohkoketjuteknologialla. NFT:t voivat siis olla mitä tahansa aina digitaalisista taideteoksista digitaalisiin kanta-asiaskortteihin.

Maailmalla isot brändit ovat lähteneet vauhdilla mukaan NFT:den maailmaan, mutta myös Suomessa on nähty peliliikkeitä. Virtuaalisen maailman asiantuntijayritys Zoan on esimerkiksi myynyt virtuaalisia NFT-tontteja. 

Lue myös: Tällaisia mahdollisuuksia trendi-ilmiöksi nousseet NFT:t avaavat markkinoijille

Osa markkinoijista on kuitenkin epäileväisiä NFT-villityksen suhteen ja näkee sen jopa pelkkänä tähdenlentona. Kävi miten kävi, NFT:den suosion kasvu jatkunee vielä hyvän tovin. Näin kertoo myös tuore tutkimus, jonka on tehnyt Juniper Research. Tutkimusyhtiön mukaan NFT-kauppojen määrä maailmassa liki tuplaantuu seuraavan viiden vuoden aikana.

Tänä vuonna NFT-kauppoja tehdään arviolta 24 miljoonaa, kun taas vuonna 2027 ylletään 40 miljoonaan, tutkimus arvioi. Tuloksia perustellaan etenkin metaversumin kehittymisellä, sillä NFT:t ja metaversumi muodostavat yhdessä kiinnostavan kokonaisuuden.

Lue myös: Gary Vaynerchuk povaa nft-teknologialle valoisaa tulevaisuutta lukuisista epäilijöistä huolimatta – ”15 vuotta sitten somea pidettiin typerimpänä ideana koskaan”

Tutkimus sanookin, että metaversumiin linkitetyt NFT:t muodostavat isoimman NFT-segmentin. Kyseisen segmentin kauppamäärän arvioidaan kasvavan viidessä vuodessa 600 000:sta 9,8 miljoonaan, eli valtaosan kokonaiskasvusta odotetaan tulevan metaversumin kautta.

Juniper Researchin raportti myös huomauttaa NFT:hin liittyvistä riskeistä. NFT:t ovat mahdollistaneet laittomuuksia, kuten rahanpesun, ja lisäksi niiden luominen on ympäristöä kuormittavaa ison energiankulutuksen takia. Toisin sanoen NFT-maailmassa on olemassa myös mahdollisia brändihaittoja.

Viime vuonna NFT-kaupan koko oli maailmassa noin 40 miljardia dollaria. Technavion arvion mukaan markkinan koko on viiden vuoden päästä liki 15 miljardia dollaria.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa