Luovuus

Viekö ura kirjailijana Tommi Laihon pois markkinoinnin parista?

Tommi Laiho avaa tulevaisuuden kuvioitaan MarkkinointiUutisille.
Kuva:
Myllylahti
Viekö ura kirjailijana Tommi Laihon pois markkinoinnin parista?

Mainosalan luova johtaja, Folk Finlandilta tuttu Tommi Laiho on markkinointialan supertähti, mutta tänä päivänä hän on myös huippukirjailija – ainakin jos uskoo hänen esikoisteostaan koskevia arvosteluja.

Laihon esikoiskirja Uhanlaiset (Myllylahti) julkaistiin tänä vuonna, ja kirja on saanut erinomaisen vastaanoton. Muun muassa Helsingin Sanomat kuvaili kirjaa yhdeksi vuoden parhaaksi kotimaiseksi dekkariksi, vaikka vuosi on vasta alussa. Paljon kertoo myös se, että pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoverkostossa on tehty kirjaan lähes 600 varausta.

Tällaisen hypen jälkeen on oleellista kysyä, aikooko Laiho jättää markkinointialan kokonaan ja siirtyä täysipäiväisesti kirjailijaksi?

– En aio. Ideaalitilanteessa käyttäisin ajastani kolmasosan kirjoittamiseen ja lopun osan markkinointiin, Laiho sanoo MarkkinointiUutisille.

Laiholla on edelleen valtava palo markkinointialaa kohtaan, joten siirtyminen täysin sivuun ei ole vaihtoehto. Hän myös sanoo kirjailijan työn olevan liian yksinäistä.

– Olen muutenkin introvertti, joten jäisin kokonaan syrjään maailman menosta.

Laiho sai elää kirjailijan elämää viime vuoden marras-joulukuussa, jolloin hän jäi päivätöistään kirjoitusvapaalle. Uhanlaiset-kirjan kirjoittamiseen kului hänen arvionsa mukaan noin 500-600 tuntia, joten kirjailijan uraan kunnolla panostaminen vaatisi päivätöiden jättämistä.

– Ei voi tehdä täyttä työpäivää ja sitten alkaa kirjoittaa. Lisäksi täytyy muistaa, että Suomessa on vain muutamia kirjailijoita, jotka tekevät hyvää tiliä, hän sanoo.

Mutta Laiholla on silti suunnitelmia kirjailijan uralleen.

– Olen vakuuttunut, että tulen panostamaan siihen. Olen koko elämäni halunnut kertoa tarinoita. Luovuudella ei ole kirjoittamisessa mitään rajoja.

– Nyt teen täyttä viikkoa päivätöissäni, mutta pidän todennäköisesti pitkän kesäloman, mikä mahdollistaa kirjoittamisen.

Laiho paljastaa, että esikoisteokselle saattaa olla luvassa jatkoa, mutta se ei ole vielä varma asia. Yksi asia on kuitenkin varmaa: Laihon tarina kirjailijana on vasta alussa.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa