Ilmiöt

Time-lehti listasi maailman sata vaikutusvaltaisinta yritystä – mukana Woltin ostanut Doordash

Listan tunnetuimpia yrityksiä ovat muun muassa Meta, Apple ja Amazon.
Kuva:
Unsplash/Ziyue Xu
Time-lehti listasi maailman sata vaikutusvaltaisinta yritystä – mukana Woltin ostanut Doordash

Yhdysvaltalainen Time-lehti on listannut jälleen maailman sata vaikutusvaltaisinta yritystä.

Listan yritykset ovat jaettu viiteen eri kategoriaan: pioneerit, titaanit, johtajat, innovaattorit ja disruptoijat. Listauksessa on painotettu muun muassa yrityksen vaikuttavuutta, johtajuutta, innovatiivisuutta ja menestystä.

Listalla on osittain mukana myös suomalaisväriä, sillä kuljetus- ja teknologiayhtiö Woltin ostanut Doordash pääsi mukaan alansa johtajien listalle. Doordash osti suomalaisen Woltin viime vuonna seitsemällä miljardilla eurolla. Doordash oli listalla mukana myös viime vuonna, jolloin se oli disruptoijien joukossa.

Ruotsalaisväriä listalle tuovat muun muassa Spotify ja Klarna. Spotify listattiin alansa johtajiin, Klarna innovaattoreihin. Viime vuoden listauksessa olleet ruotsalaiset Ikea ja Oatly eivät mahtuneet mukaan tänä vuonna.

Maailman tunnetuimmista brändeistä mukana ovat muun muassa Amazon, Pfizer, TikTok, UPS, Ford, IBM, Meta, Microsoft, Apple, Walmart, Disney, Airbnb, Sony, Balenciaga ja Netflix.

Viime vuoden listalla olleista jättibrändeistä tämän vuoden listalta tippuivat Oatlyn ja Ikean lisäksi muun muassa Nike, Twitter, Volkswagen, Zoom, Adidas, Samsung, Tencent, Paypal, Unilever, Huawei ja Tesla.

Voit tutustua koko listaan täältä.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa