Unsplash/Olivier Bergeron
Mainonta

TikTokin yhteistöissä suurin seuraajamäärä ei välttämättä takaa parasta tulosta

20.10.2021 10:05
Minna Lehto
Pienemmillä sisällöntuottajilla on usein intohimoisempia seuraajia.

TikTok-sisällöntuottajat, joilla on eniten seuraajia, eivät välttämättä tarjoa brändeille parhaiten huomiota ja sitoutumista, selviää Digidayn artikkelista.

Tutkimusyhtiö RealEyesin selvityksessä tarkasteltiin TikTokin 12 sisällöntuottajaa, jotka edustivat neljää eri tasoa seuraajamäärissä: taso yksi (alle miljoona seuraajaa), taso kaksi (1–10 miljoonaa), taso kolme (10–50 miljoonaa) ja taso 4 (enemmän kuin 50 miljoonaa).

Brändit, jotka työskentelivät ensimmäisen tason (noin 540 000 seuraajaa) ja kolmannen tason alkupään (noin 11 miljoonaa) sisällöntuottajien kanssa, saavuttivat parhaiten huomiota. Selvityksen mukaan brändisisältö toimi parhaiten myös silloin, kun tuotepakkaus oli esillä 25–50 prosenttia videosta. Tärkeänä seikkana esiin nousi myös se, että emotionaalinen vaste laskee merkittävästi, kun videot kestävät yli 40 sekuntia.

Tutkimuksessa testattiin kolmea videota jokaista sisällöntuottajaa kohti, eli se sisälsi yhteensä 36 mainosta. Videoiden pituus vaihteli 10 sekunnista lähes minuuttiin. Videoiden tehokkuutta mitattiin tutkimalla niiden kykyä kiinnittää katsojan huomio ensimmäisten sekuntien aikana, kykyä säilyttää yleisön huomio koko mainoksen ajan ja kykyä emotionaaliseen sitouttamiseen.

Mediaostajat ovat yleisesti ottaen samaa mieltä RealEyesin tuloksista. Esimerkiksi media- ja markkinointipalveluyritys Mindshare on huomannut, että mikrovaikuttajien katselukerrat ovat olleet tehokkaampia verrattuna A-listan julkkiksiin. Pienemmillä sisällöntuottajilla on yleensä intohimoisempia seuraajia. Pienempi seuraajamäärä voi myös näkyä sisällöntuottajan yhteistöiden vähäisempänä määränä, jolloin brändisisällöt saattavat vaikuttaa autenttisemmilta.

Myös mainostoimisto Decoded Advertisingin James Donner vahvistaa tulokset, mutta korostaa brändin ja sisällöntuottajan välisen suhteen aitouden merkitystä.

– Jos kyseessä on asia, jota sisällöntuottaja oikeasti käyttää, se lisää nostetta, Donner toteaa.

Lue myös: Mitä brändien pitää tietää TikTok-markkinoinnista? Paina nämä neuvot mieleen

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)