Digitaalisuus

Tiesitkö, että Leijonien MM-sankari Marko Anttila toimii osakkaana digimarkkinointialan yrityksessä?

28.11.2022 12:30
Toni Rajamäki
Aktiivikiekkoilija Marko Anttila hyppäsi pestiin viime vuoden lopulla.

Marko Anttila tunnetaan Suomen kiekkomaajoukkueen kapteenina, maailmanmestarina, olympiavoittajana ja Oulun Kärppien nykyisenä pelaajana. Anttilan kiekkoura on yhä kesken, mutta tulevaisuudessa hänet saatetaan muistaa myös yritysmaailmasta, sillä Anttila toimii nykyään suomalaisen digimarkkinointialan yrityksen osakkaana.

Anttila tuli Team3-nimisen yrityksen osakkaaksi jo vuoden 2021 lopulla, mutta tähän asti asiasta on pidetty vain vähän ääntä. Nyt Team3 on kertonut kovasta kaappauksestaan julkisesti.

Team3:n mukaan Anttila on tehnyt Haaga-Heliassa opintoja kiekkoilun ohella ja hankkinut vuoden ajan käytännön ymmärrystä kasvavan yhtiön liiketoiminnasta. Team3 tekee muun muassa hakukoneoptimointia, verkkosivuja ja verkkokauppoja.

– Yllätyin, kun huomasin, että Team3:n kundeilla on arjessa todella selkeät roolit. Jokainen heistä haluaa jatkuvasti kehittyä ja olla omassa työssään seuraavalla kaudella hiukan parempi. Kuulostaa tutulta lätkäympyröistä, Anttila sanoo.

– Huomionarvoista on myös nuorten yrittäjien vahva kiinnostus itsetuntemukseen. Se on avain aitouteen sekä avoimuuteen. Rohkeutta on olla oma itsensä, ja se on yhtä tärkeää niin yrittämisessä kuin huippu-urheilussa.

Anttilalle osakkuudessa ja sen julkistamisessa porkkanana toimii brändillisten asioiden lisäksi myös halu kannustaa jääkiekkoilijoita uran jälkeisen ajan miettimiseen.

– Tämän tiedotteen taustalla on kaksi asiaa. Team3 näkyvyyden lisäksi toinen ehkä vieläkin arvokkaampi asia on kannustaa nuoria jääkiekkoilijoita opiskelemaan jääkiekon rinnalla. Koskaan ei voi tietää, milloin urheilu-ura loppuu, ja on todella tärkeää löytää merkityksellistä tekemistä myös uran jälkeen. Opiskeleminen ei tarkoita, että antaisi tasoitusta muille jääkiekossa. Opiskelu tuo vastapainoa ja saa hetkeksi ajatukset pois kiekosta, Anttila päättää.