Unsplash
Luovuus

TBWA\Helsinki sai kolme finaalipaikkaa Eurobestiin

1.12.2022 9:35
Toni Rajamäki
Toimiston Viren Chair -työ ylsi shortlistalle kahdessa eri sarjassa.

Euroopan parasta markkinointia palkitsevan Eurobestin shortlistalle valittiin kaksi suomalaistyötä, joiden molempien takana on TBWA\Helsinki. Toimisto sai yhteensä kolme “shorttia”.

Ensimmäiset finalistit kerrottiin jo marraskuun alkupuolella, ja tuolloin selvisi, että TBWA:n ja Fortumin Viren Chair -työ on mukana Innovation-sarjan finaalissa. Eilen julkistettiin loput shortlistalle päässeet työt.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Viren Chair sai myös toisen finaalipaikan, kun se valittiin Brand Experience & Activation -sarjan Cultural Insight -kategoriaan. Työssä TBWA kehitti Fortumille Fortum Circo -muovista valmistetun tuolin, jolla on kyky palautua aina pystyyn. Nimi tulee olympiavoittaja Lasse Vireniltä, joka kaatui vuoden 1972 olympialaisten 10 000 metrin juoksun finaalissa mutta ylsi silti voittoon maailmanennätysajalla.

Circo-muovia on käytetty aiemmin kansainvälistä huomiota keränneessä Fortum Vipussa, jonka taustalla oli niin ikään TBWA.

TBWA:n kolmas “shortti” tuli Lahti-yhteistyöllä. Ympäristöteemainen markkinointikokonaisuus pääsi finaaliin Brand Experience & Activation -sarjan Use of Ambient Media: Large Scale -kategoriassa.