Toimistot

Tamperelainen markkinointitoimisto Unfair on Euroopan yksi parhaimmista työpaikoista

9.9.2022 9:55
Toni Rajamäki
Aiemmin tänä vuonna toimisto voitti Great Place to Work -kilpailun pienten yritysten sarjan Suomessa.

Suomalainen markkinointitoimisto Unfair Lean Marketing sai torstaina suurta kunniaa, kun tamperelaisyhtiö valittiin Euroopan yhdeksi parhaimmaksi työpaikaksi. Unfair oli Euroopan laajuisessa Great Place to Work -kilpailussa 11:s.

Unfairin mukaan yhtiön menestys perustuu muun muassa kävelevään johtamiseen sekä yrityksen omiin työkaluihin ja toimintamalleihin, jotka parantavat työhyvinvointia.

–  Olemme valtavan ylpeitä siitä, että pieni ja vasta seitsemän vuoden ikäinen yritys Tampereelta ponnistaa kärkitusinaan Euroopassa. Tämä saavutus on osoitus siitä, että kantava ajatuksemme toimii: olemme alusta asti halunneet rakentaa yrityksen, jossa henkilöstö ja asiakkaat voivat hyvin, iloitsee Taru Kumpulainen, joka on toinen Unfairin yrittäjistä.

– Meillä henkilöstön hyvinvointiin on todella panostettu aikaa ja resursseja. Väliaikainen innostus on helppo herättää, mutta työntekijät pysyvät tyytyväisenä ainoastaan, kun työarki on kunnossa, sanoo puolestaan toinen yrittäjä, Johanna Raiskio.

Unfair sanoo olevansa toimisto, jossa sekä sisäinen tekeminen että asiakastyöt perustuvat uuden kehittämiseen ja matalalla kynnyksellä kokeilemiseen sekä tulosten mittaamiseen ja tästä kaikesta oppimiseen. Siksi Unfairilla on vain muutamassa vuodessa onnistuttu tekemään mittava kehitystyö: henkilöstön kanssa on luotu sekä oma palkkamalli ja oma työkalu töiden resursointiin että työntekijöiden käsikirja, jota käyttävät sekä uudet että vanhat työntekijät. 

Lisäksi Unfairilla on kehitetty 4+1-työviikko, joka on luonut työviikolle uudenlaisen rytmin. Mallissa työntekijät tekevät neljänä päivänä viikosta asiakastyötä, ja viides päivä käytetään uuden oppimiseen, kehittämiseen ja palautumiseen. Muutoksen keskeisin ajatus on uudistaa työviikon konseptia ja antaa aivoille tilaa palautua kiireisessä arjessa, jossa työn keskeytysten määrä on suuri haaste.

Aiemmin tänä vuonna toimisto voitti Great Place to Work -kilpailun pienten yritysten sarjan Suomessa. Henkilöstön tyytyväisyys oli tutkimuksessa huippuluokkaa, mikä toi Unfairille paikan Euroopan-finaaliin.

Vuonna 2015 perustetun toimiston liikevaihto oli viime vuonna 1,66 miljoonaa euroa ja tulos 111 000 euroa.

Kuvassa vasemmalta: Emilia Särkiniemi, Taru Kumpulainen ja Leena Luoma.