Tampere-talo
Brändit

Tampere-talo on ensimmäinen suomalainen tapahtumatila, joka täyttää kaikki 22 vastuullisuuskriteeriä

11.4.2024 11:14
Mitra Vasara
Tampere-talo sai 22. kriteerin täyttymään sallimalla henkilöstölle vapaaehtoistyön työajalla.

Ohjelmistoltaan, tapahtumiltaan ja kävijämäärältään Suomen suurin kulttuuri- ja kongressikeskus Tampere-talo on ensimmäinen suomalainen tapahtumatila, joka on onnistunut täyttämään kaikki 22 tapahtumatiloille asetettua vastuullisuuskriteeriä. 

Tieto on näkyvissä MyHelsingin ja Visit Tampereen Valitse vastuullisemmin -palveluissa. Valitse vastuullisemmin on alun perin Helsinki Marketing Oy:n lanseeraama palvelu, jonka kriteeristö räätälöitiin Tampereelle yhdessä Demos Helsingin kanssa.

Tampere-talo on täyttänyt jo pitkään palvelun muut 21 kriteeriä. Puuttuva kriteeri saavutettiin sallimalla henkilöstölle mahdollisuus tehdä vapaaehtoistyötä työajalla. Toive lähti henkilöstöltä itseltään, ja se mahdollistettiin marraskuussa 2023. Jokainen työntekijä saa halutessaan käyttää tunnin viikossa työaikaansa valitsemaansa vapaaehtoistyöhön. Käytäntö on pysyvä.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Valitse vastuullisemmin -palveluun liittyneet tamperelaiset yritykset tunnistaa punaisesta sydäntunnuksesta Visit Tampereen sivuilla.

– Valitse vastuullisemmin -palvelun tavoite on auttaa löytämään kestävämpiä elämyksiä. Yrityksille siitä on pyritty tekemään matalan kynnyksen väline vastuullisuuden kehittämiseen. Se kattaa laajasti kestävyyden eri osa-alueet, joten kaikkien kriteerien täyttäminen on todella upea saavutus ja kertoo vahvasta ja monipuolisesta vastuullisuustyöstä, kertoo Visit Tampereen kestävän matkailun projektipäällikkö Matti Pollari tiedotteessa.

– On mainiota, että tamperelainen tapahtumatila saavuttaa kaikki kriteerit ensimmäisenä – se vahvistaa Tampereen asemaa Suomen tapahtumapääkaupunkina, iloitsee Tampere-talon vastuullisuuspäällikkö Marko Koivisto.

Tampere-talo laati ensimmäisen ympäristöohjelmansa 1990-luvun alussa.

Pohjoismainen Joutsenmerkki myönnettiin vuonna 2014, ja se päivitettiin 2022 tiukempien kriteereiden mukaiseksi.

Tampere-talolla on myös Ekokompassi ja Sustainable Travel Finland -sertifikaatit.

Vuonna 2023 Tampere-talon ilmaistapahtumat saivat Keskuskauppakamarin Vuoden vastuullisuusteko -kilpailun finaalipaikan.

Vuonna 2023 myönnettiin Tampereen kaupungin vammaisneuvoston kunniamaininta tiedostavien ja esteettömien julkisten WC-tilojen toteuttamisesta.

Tampere-talon rakennus on ollut hiilineutraali kiinteistö vuodesta 2019 lähtien.