Toimistot

Superson teki kovia kiinnityksiä ydintiimiinsä – toimitusjohtaja Teppo Heikkinen näkee tällä hetkellä selkeän muutoksen työmarkkinoilla

15.2.2022 14:05
Toni Rajamäki
Muun muassa Euro RSCG:llä ja TBWA:lla työskennellyt Kirsi Kettunen vahvistaa Supersonia.

Spesialistimallilla toimiva luova toimisto Superson kasvattaa ydintiimiään palkkaamalla neljä kovan luokan ammattilaista. Toimiston vahvuuteen liittyvät Kirsi Kettunen (kuvassa keskellä), Anna Tenhonen (vasemmalla), Pasi Tamminen (oikealla) ja Nina Merikoski.

Aiemmin muun muassa Euro RSCG:llä, TBWA:lla ja Zeelandissa työskennellyt Kettunen toimii Supersonilla Head of Client Services -tittelillä. Muun muassa Kuriosta ja Salesforcesta kokemusta hankkinut Merikoski aloitti uutena projektipäällikkönä. Tenhonen ja Tamminen puolestaan siirtyvät Supersonin asiakkuusjohtajiksi. Tenhoselta löytyy kokemusta muun muassa L'orealilta ja Tammiselta mainostoimisto Kuubista.

Supersonin toimintamalli perustuu yrittäjinä toimiviin asiantuntijoihin, joita löytyy verkostosta jo yli 600. Mallin avulla jokaiseen projektiin saadaan koottua juuri tarpeeseen vastaava kokoonpano.

Nyt toimisto on kuitenkin panostanut myös vakituiseen ydinryhmäänsä. Supersonin toimitusjohtaja Teppo Heikkinen sanoo MarkkinointiUutisille, että ydinryhmän kasvun taustalla on puhtaasti spesialistimallin kysynnän voimakas kasvu.

– Se näkyy niin asiantuntijoiden kuin asiakkaiden kiinnostuksena. Yhä useammat asiakkaat haluavat tällaisen mallin, jossa tiimi valitaan satojen asiantuntijoiden joukosta kuin sellaisen, jossa tiimi valitaan toimiston pienistä resursseista, Heikkinen kertoo.

Hänen mukaansa myös työmarkkinoilla näkyy selkeä murros: monet kokeneet ja kannuksia keränneet osaajat haluavat yhä useammin toimia yksityisyrittäjinä.

– Todella monet kovan tason ammattilaiset – oli sitten kyse suunnittelijoista, AD:stä, graafikoista tai copywritereista – haluavat tänä päivänä olla mieluummin itsenäisiä yrittäjiä kuin toimistojen palkkalistoilla olevia työntekijöitä. Se näkyy meillä hyvin halukkaiden määrässä.

Supersonin ydinryhmä vastaa asiakkuuksien ja projektien johtamisesta, mutta lopputiimi kootaan asiantuntijayrittäjistä. Heikkinen uskoo työmarkkinan murroksen taustalla olevan etenkin se, että yrittäjinä asiantuntijoilla on vapaus tehdä sellaisia projekteja, joista he ovat kiinnostuneet.

– Siinä on asiantuntijalla oma vapaus valita, minkälaisten ihmisten ja asiakkuuksien kanssa hän toimii. Uskon tämän trendin vain kiihtyvän, hän päättää.