Media

Suomessa avattiin uusi audiomedia, jonka kohderyhmänä on bisnesväki – TBWA\Helsingin Marco Mäkinen sai oman podcastin

28.9.2021 10:15
Toni Rajamäki
Podit-media lanseerattiin tiistaina. Podcastien lisäksi palvelusta löytyy äänikirjoja.

Suomessa on perustettu uusi äänipalvelu, joka tähtää merkittäväksi bisnesväen audiomediaksi. Podit-niminen palvelu lanseerattiin tänään tiistaina.

Poditin taustalla ovat Ulla ja Mika Koivula. Yritystä johtaa Juho Jokinen, joka tunnetaan sometoimisto Dinglen perustajana. Tiedotteen mukaan palvelun kohderyhmänä ovat päättäjät, toimihenkilöt sekä teknologiaan ja työelämään liittyvistä aihealueista kiinnostuneet henkilöt.

Podcastien lisäksi mediasta löytyy myös äänikirjoja. Podit Oy on tehnyt äänikirjasopimukset kaikkien merkittävien kustantajien kanssa.

– Me keskitymme tieto- ja asiasisältöihin niin kirjoissa kuin podeissa. Dekkareita tai chick lit -podcastsisältöjä meiltä ei tule löytymään. Kategorisoimme asiasisällöt ja rikastamme dataa jatkokehitystä varten. Meille on ensisijaisen tärkeää luoda sellainen palvelu, joka rikastaa asiakaskokemusta ja Netflixin tavoin tuo datalähtöisesti bisneskohderyhmää kiinnostavan sisällön tarjolle. Podcastsisältömme tehdään audio edellä sekä sen datan perusteella, mitä palvelun käytöstä saamme, Jokinen avaa tiedotteessa.

Jokisen mukaan podcastien tekijöille pyritään maksamaan sisällöistä, jotta tuotantoa voidaan ammattimaistaa.

– Vaikkakin suuret yhtiöt ja brändit usein yhdistävät itsensä tunnettuihin podcasteihin, niin sponsorointi ja mainostulot ovat lähes ainoa tapa, jolla sisällöntuottajat saavat palkkaa työstään, jos sitäkään. Meidän missiomme on auttaa podcastaajia ansaitsemaan sisällöntuotannosta rahaa ja sitä kautta ammattimaistaa podcastien tuotantoa. Olemme ensimmäinen palvelu, joka tulee jakamaan käyttäjätuloa bisnespodcastaajien kanssa. Teemme podcastien sisällöntuottajille sen, mitä Spotify lupasi tehdä muusikoille.

Podcastien sisälläntuottajien joukossa on muun muassa TBWA\Helsingin Executive Vice President Strategy, mainosalan isoihin nimiin kuuluva Marco Mäkinen.