Jr Korpa / Unsplash
Toimistot

Suomen markkinointiala maailman 31. luovin kilpailumenestyksen perusteella

31.1.2024 9:51
Mikko Perttunen
The One Clubin pisteytyksessä Pohjoismaista Suomen taakse jäi ainoastaan Islanti.

The One Club -organisaatio listasi jälleen vuoden alussa maailman maat luovuusjärjestykseen sen mukaan, kuinka paljon alan kansainvälisiä palkintoja kunkin maan markkinointitoimistot ovat saaneet vuonna 2023.

Suomi oli listan sijalla 31. Listauksessa ei ole suhteutettu pisteitä esimerkiksi maan kokoon, siellä toimivien toimistojen tai kilpailuihin lähetettyjen töiden määrään, vaan pisteytys on tehty suoraan kilpailumenestyksen perusteella.

Vertailussa arvioitiin muun muassa menestystä The One Show’ssa, ADC Awardseissa ja TDC Awardseissa, mutta myös paikallisemmissa kilpailuissa, kuten ADC Awardsien Eurooppalaisia kampanjoita palkitsevassa ADCE Awardseissa.

Suomi nappasi vertailussa mukana olevista kilpailuista 17 palkintoa, jotka oikeuttivat 164 pisteeseen.

Samassa vertailussa Suomen toimistoista eniten pisteitä sai Nord DDB.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Listan ykkönen oli Yhdysvallat, jonka toimistot kahmivat 1 015 palkintoa ja 12 662 pistettä. Muista Pohjoismaista Ruotsi oli sijalla 15, Tanska sijalla 18 ja Norja juuri Suomea edellä sijalla 30.

Samassa vertailussa Suomen toimistoista eniten pisteitä sai Nord DDB, toiseksi eniten arkkitehtuuri ja -suunnittelupalveluita tarjoava AFRY Ark Studio, jonka yksi työ, Metsolan otukset, voitti kultaa ADCE Awardseissa. Kolmanneksi eniten luovuuspisteitä sai Studio Marina Veziko, neljänneksi Kobra ja viidenneksi 20/20 Helsinki.

2023 Global Creatives Ranking TOP 10

1. Yhdysvallat

2. Kanada

3. Saksa

4. Iso-Britannia

5. Kiina

6. Ranska

7. Australia

8. Japani

9. Brasilia

10. Intia