Brändit

Suomalaisia älyroskiksia viedään nyt Keski-Eurooppaan – “Merkittävä läpimurto”

Suomalaisinnovaatio voitti kilpailutuksen teknologiaratkaisujensa ansiosta.
Kuva:
Lehtovuori Oy
Suomalaisia älyroskiksia viedään nyt Keski-Eurooppaan – “Merkittävä läpimurto”

Älyroska-astioita valmistava Lehtovuori Oy on murtautumassa vahvasti Keski-Euroopan markkinoille. Yritys tiedottaa saaneensa ison tilauksen Ranskasta, mihin innovatiivista tuotetta ei ole aiemmin viety.

Tilauksen arvo on yli miljoona euroa. Aiemmin suomalaisia City Solar -nimisiä älyroskiksia on viety Pohjoismaihin sekä pieniä määriä Unkariin ja Kroatiaan.

–  Ranskan tilaus on meille merkittävä läpimurto Keski-Euroopan markkinoille. Erotuimme kilpailijoista jätehuoltoa tehostavien teknologiaratkaisujemme ansiosta, kertoo Lehtovuori Oy:n toimitusjohtaja Eero Ojanen tiedotteessa.

Ylöjärveläisyritys voitti kilpailutuksen muun muassa tarkan mittaustekniikkansa ansiosta. Kokonaan aurinkovoimalla toimiva älyroskis tiivistää jätteet automaattisesti ja hälyttää jäteauton paikalle, kun astia alkaa olla täynnä.

– Olemme kehittäneet City Solariin uudenlaisen täyttöasteen mittauksen ja patentoineet ratkaisun. Yleensä älyroska-astioiden täyttöaste mitataan joko ultraääni- tai lasersensorilla, jotka aiheuttavat turhia tyhjennyshälytyksiä, Ojanen selvittää.

Suomessa Lehtovuoren älyroskiksia käytetään Helsingissä ja Turussa. Ranskasta tullut tilaus auttaa yritystä investoimaan muun muassa Ylöjärven tuotantotehtaaseen, johon aiotaan tehdä miljoonien eurojen investoinnit.

– Investoimme vuosien 2021–2022 aikana yhteensä 4,5 miljoonaa euroa Ylöjärven tehtaamme tuotantokoneisiin, maalauslinjastoon sekä uuden tehtaan rakentamiseen ja kehitykseen. Tuloksena meillä on vuonna 2022 toimialamme modernein ja korkeimmatkin kansainväliset laatukriteerit täyttävä tuotantolaitos. Esimerkiksi maalauslinjainvestointi nostaa pintakäsittelymme laadun selkeästi yli toimialallamme totutun laatutason.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa