Unsplash/Misha Levko
Brändit

Suomalaiset ulkoilubrändit palkittiin Pohjoismaiden parhaina

16.2.2021 10:35
Toni Rajamäki
Reima ja Sasta Oy menestyivät jälleen pohjoismaisten ulkoilubrändien vertailussa.

Suomalaiset vaatevalmistajat Reima ja Sasta Oy menestyivät ulkoilubrändien yhteenliittymän Scandinavian Outdoor Groupin eli SOG:n ulkoiluvaatteiden, -tarvikkeiden ja -innovaatioiden Scandinavian Outdoor Awards -kilpailussa.

Reiman Muutun-takki nimettiin Pohjoismaiden parhaaksi lastentuotteeksi. Sastan Peski-takki valittiin puolestaan Pohjoismaiden parhaaksi ulkoiluvaatteeksi. Suomalaiskädenjälki näkyi myös kisan pääpalkinnon voittaneessa Bergans of Norway -anorakissa, joka on valmistettu suomalaisen kuituteknologiayhtiö Spinnovan kehittämästä selluloosakuidusta. Kaikki kolme suomalaisyritystä palkittiin myös viime vuonna.

– On huikeaa, että suomalaiset nimettiin nyt toistamiseen alamme parhaiksi Pohjoismaissa, jossa osaaminen ja kilpailu on tunnetusti kovaa. Sasta oli vielä muutama vuosi sitten kansainvälisillä outdoor-markkinoilla tuntematon merkki, mutta systemaattisella tuotekehityksellä ja aidolla tarinallamme olemme nyt avanneet tien oikean kohderyhmän mieleen ja päälle myös Suomen ulkopuolella, iloitsee Sastan toimitusjohtaja Juha Latvala tiedotteessa.

Tänä vuonna kilpailussa korostettiin kestävää kehitystä, mikä oli Spinnovan etu. Yrityksen sellupohjaista kuitua voi käyttää useaan kertaan eri tuotteissa.

– Idea kierrätyskuitumme ekologisesta vahauksesta toi takkiin miellyttävää toiminnallisuutta ympäristöä kuitenkaan vaarantamatta tai kuormittamatta, kertoo Spinnovan toimitusjohtaja ja perustaja Janne Poranen.

Kisassa olivat edustettuna kaikki merkittävät pohjoismaiset ulkoiluvaatemerkit.

Lähde: SOG:n, Sastan, Reiman ja Spinnovan tiedote

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)