Will Francis / Unsplash
Media

Suomalaiset radiot siirtyvät kansainväliselle alustalle

31.1.2023 8:45
Mikko Perttunen
Radioplayer-palvelu korvaa nykyisen Radiot.fi:n.

Ylen ja kaupallisen radion kanavat löytyvät nyt Radioplayer-palvelusta, joka korvaa lähitulevaisuudessa Radiot.fi-palvelun. Palvelu julkistettiin tänään. Uusi ja vanha sovellus toimivat alkuvaiheessa muutaman kuukauden ajan rinnakkain.

Kansainvälisen Radioplayer-palvelun tarjoajina Suomessa toimivat Yle ja kaupallisten radioiden edustaja RadioMedia.

"Audio monissa muodoissaan elää tällä hetkellä kulta-aikaansa."
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

– Audio monissa muodoissaan elää tällä hetkellä kulta-aikaansa ja Radioplayerin avulla voimme tarjota entistä paremman online-kokemuksen radioiden kuuntelijoille esimerkiksi autoissa ja älykaiuttimissa, RadioMedian toimitusjohtaja Stefan Möller kommentoi tiedotteessa.

Palvelua kehitetään jatkuvasti, ja esimerkiksi yhteistyö autovalmistajien kanssa on yksi merkittävimmistä kehityssuunnista. Radioplayer toimii jo useiden valmistajien autoissa. Aktiivista tuotekehitystä tehdään myös mobiilisovellusten ja älykaiutinten parissa. Sisältöjen integraatiomahdollisuuksia kehitetään autojen viihdejärjestelmien lisäksi esimerkiksi älykelloihin.

Vuonna 2014 lanseerattu Radiot.fi yhdisti kaupalliset radiot sekä Ylen radiokanavat samaan palveluun, jota käyttää tällä hetkellä noin 110 000 suomalaista viikoittain.

Radioplayerin taustalla puolestaan on Iso-Britanniassa vuonna 2011 perustettu voittoa tavoittelematon organisaatio, joka on broadcastereiden omistama ja ylläpitämä kaikissa jäsenmaissa.