Ilmiöt

Suomalaiset naiset hoitavat keskimäärin talouttaan paremmin kuin miehet

Naisten rahankäytön huolellisuus näkyy velkamäärissä.
Kuva:
Intrum
Suomalaiset naiset hoitavat keskimäärin talouttaan paremmin kuin miehet

Koronapandemia on laskenut naisten maksukykyä keskimäärin enemmän kuin miesten, mutta naiset ovat silti parempia hallitsemaan talouttaan, kertoo luotonhallintapalveluja tarjoavan Intrumin tuore tutkimus.

Naisten maksukyky heikentyi viime vuonna kuudella prosentilla, kun taas miehillä neljällä prosentilla.

Tutkimuksen mukaan naisten rahankäytön huolellisuus näkyy velkamäärissä. Naiset hoitavat laskunsa miehiä tunnollisemmin, ja kaikista perinnässä olevista veloista vain 38 prosenttia kuuluu naisille. Lisäksi naisten keskimääräisen velan suuruus on miesten omaa pienempi.

– Koronapandemia on osunut erityisesti matkailu- ja palvelualoille, ja näillä aloilla myös työskentelee runsaasti naisia. Heikentyneestä maksukyvystään huolimatta naiset näyttävät tulosten perusteella huolehtivan raha-asioistaan keskimäärin miehiä paremmin, toteaa Intrumin myyntijohtaja Juha Iskala tiedotteessa.

Perintätapauksissa suurimmat suurimmat erot näkyvät ikäihmisissä. Nuorten aikuisten perintätapaukset ovat vähentyneet eniten.

–  Tuloksia naisten ja miesten sekä eri ikäryhmien välillä voi selittää osin myös se, että perinteisesti miehet ovat ottaneet isompia velkoja nimiinsä, kuten esimerkiksi autolainoja ja niihin liittyviä vakuutuksia. Nuorten laskeneita perintätapausten määriä selittää se, että nuorille ei ole ehtinyt kertyä paljoa velkaa ja heidän kulutuksensa myös joustaa enemmän kuin vanhempien ikäluokkien.

Intrumin mukaan suomalaiset kuluttajat ovat hallinneet talouttaan paremmin koronapandemian aikana kuin ennen sitä, sillä perintätapaukset ovat vähentyneet edellisvuodesta. Siihen syynä on muun muassa se, että osa velkojista on pidentänyt lainojen maksuaikoja ja näin helpottanut kuluttajien asemaa.

Suomessa on kuitenkin kaksi maakuntaa, joissa sekä miesten että naisten perintätapaukset ovat nousseet. Kyseiset maakunnat ovat Lappi ja Kainuu.

Lähde: Intrumin tiedote

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa