Unsplash/Markus Spiske
Brändit

Suomalaisessa urheilumarkkinoinnissa nähtiin yksi kaikkien aikojen kovimmista siirroista: HIFK hankki kaupallisen johtajan NHL:stä

23.8.2022 7:55
Toni Rajamäki
Ilkka Kortesluoma aloitti IFK:n kaupallisen puolen johdossa elokuun alussa.

Suomalaisessa urheilussa nähdään harvoin niin kovia kaupallisen puolen nimityksiä kuin elokuussa nähtiin. Jääkiekkoseura HIFK nimittäin kertoi verkkosivuillaan, että seuran kaupalliseksi johtajaksi on valittu Ilkka Kortesluoma.

Kortesluoma tunnetaan urheilumarkkinoinnin piireissä erittäin hyvin, sillä hän on työskennellyt useamman vuoden Pohjois-Amerikassa tarunhohtoisessa NHL:ssä. Hän toimi liki 15 vuotta Comcast Spectacor -nimisessä yrityksessä, jonka brändeihin kuuluu NHL-seura Philadelphia Flyers. Kortesluoman vastuulla oli muun muassa lippu- ja aitiomyynti.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

– Paluusta Suomeen oli ollut puhetta jo pitkään. Olin HIFK:ssa työharjoittelussa ennen muuttoani Yhdysvaltoihin ja linja toimistolle on ollut auki kaikki nämä vuodet. Kaikki kuitenkin konkretisoitui, kun entinen toimitusjohtaja Jukka Valtanen päätti jäädä eläkkeelle ja siinä vaiheessa organisaatioon tuli pieniä muutoksia. Meillä oli myös perheen kanssa sellainen ajatus, että lasten tullessa kouluikäisiksi voisi olla oikea aika muuttaa Suomeen. Nyt ajoitus meni täysin nappiin. Kaikkiaan voisi jopa sanoa, että tämä on ollut todella pitkä työhaastatteluprosessi, Kortesluoma kertoo IFK:n tiedotteessa.

–  Isoin ero Liiga-seuran ja NHL-seuran välillä on varmastikin organisaatioiden koko. NHL:ssä pelkästään myyntitiimissä oli yli 60 ihmistä ja jokaisen rooli on paljon keskitetympi. Täällä jokainen tekee vähän kaikkea vastuualueitaan unohtamatta.

Kortesluoman hankkimisen taustalla lienee muun muassa kiinteistökehityshanke Helsinki Garden, jossa IFK on mukana. Seura saa Gardeniin uuden kotiareenan ja koko hankkeesta massiivisin bisnesmahdollisuuden – kunhan vain tapahtumakeskus joskus nousee pystyyn.

Helsinki Garden -hankkeen johtohahmoihin kuuluu IFK:n puheenjohtaja Timo Everi, joka on myös Hasan & Partnersin hallituksen puheenjohtaja.