Unsplash/Sigmund
Brändit

Suomalainen suklaatehdas yrittää valloittaa Keski-Euroopan markkinat uudella allergiavapaalla tuotteellaan

26.1.2021 18:55
Toni Rajamäki
Dammenbergin kaurakaakaolevite on saanut positiivisen vastaanoton ulkomailla.

Lempääläisen Dammenbergin kehittämä allergiavapaa ja patentoitu kaurakaakaolevite on saanut hyvän vastaanoton Keski-Euroopassa, sanoo suklaatehtaan toimitusjohtaja Marko Iso-Kungas. Ensimmäinen tuote-erä lähti ulkomaille tammikuun alussa.

– Ensimmäinen Keski-Euroopan lähetys myytiin loppuun yhdessä viikossa. Ensi viikolla sinne lähtee tuplasti isompi erä, Iso-Kungas kertoo MarkkinointiUutisille.

Innovatiivista tuotetta kehitettiin yli vuoden. Suomessa levitteen otti ensimmäisenä myyntiin Pirkkalan Citymarket, joka sai myydä nopeasti “eioota”. Erä loppui yhdessä viikonlopussa.

Kaurakaakaolevite on pähkinätön, gluteeniton, kananmunaton, vegaani, laktoositon, maidoton, soijaton ja palmuöljyvapaa. Tuote on kehitetty etenkin allergioista kärsiville, mutta sitä markkinoidaan kaikille kuluttajille. Yritys käyttää markkinoinnissaan etenkin sosiaalista mediaa ja mediatiedotteita.

Pääsy ulkomaan markkinoille tapahtui vanhojen yhteistyökumppanien kautta. Dammenbergin katseet ovat muuallakin kuin Keski-Euroopassa.

– Lähetimme juuri näytteet Norjaan. Etsimme koko ajan uusia yhteistyökumppaneita. Haluamme päästä myymään moneen maahan. Se on kuitenkin pitkä ja kivinen tie, Iso-Kungas muistuttaa.

Dammenberg on perustettu vuonna 1994. Yritys on valmistanut allergiavapaita suklaita vuodesta 2003 lähtien.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)