Stockmann/Kenneth Luoto
Ilmiöt

Stockmannin muotiraportti valottaa kevään ja kesän tärkeimpiä trendejä: luvassa vastuullisuutta, joustavuutta ja väri-ilottelua

1.3.2022 15:10
Minna Lehto
Trendiraportti korostaa vastuullisuutta sekä muotia, joka sopii monikäyttöisesti eri tilanteisiin.

Stockmann on julkaissut #Stockmannstyle-trendiraportin kevään ja kesän muodista sekä kauden tärkeimmistä trendeistä. Kevätkauden muodissa näkyy aiempien vuosien tapaan vastuullisuus. Lisäksi koronapandemian vaikutukset ulottuvat muotitrendeihin ja se näkyy esimerkiksi pehmeinä ja joustavina materiaaleina.

– Me seuraamme jatkuvasti megatrendejä ja huomioimme asiakkaidemme nykyvaatimuksia. Haluamme myydä tuotteita, jotka tyylillisesti kestävät aikaa ja ovat yhdisteltävissä asuihin sekä nyt että seuraavassa sesongissa. Tuotteemme ovat laadukkaita, pitkäikäisiä ja niiden jälleenmyyntiarvo säilyy, sanoo naisten muodin kategoriajohtaja Maiju Niskanen Stockmannilta.

Kestävä ajattelu näkyy Stockmannilla erilaisina innovaatioina, toimintatapoina minimoida jätteen määrää sekä mahdollisuuksina korjata ja kierrättää vaate sen eliniän pidentämiseksi.

Mukavia materiaaleja ja positiivista fiilistä

Tänä keväänä pukeutumiseen halutaan tuoda iloa ja positiivista fiilistä mukavuudesta tinkimättä.

– Koronapandemia on tuonut uusia mieltymyksiä ja vaatimuksia pukeutumiseen, mikä näkyy kevään ja kesän mallistoissa. Tulevan kauden muodissa tullaan näkemään paljon pehmeitä ja joustavia materiaaleja sekä joustovyötäröitä niin vapaa-ajan kuin formaalimmassakin pukeutumisessa, sanoo Niskanen.

Naisten muodissa tullaan näkemään paljon erilaisia värejä. Erilaisten tekstuurien ja materiaalien yhdistäminen on kauden juttu. Miesten muodissa värimaailma on hillitympi, ja siinä yhdistyvät neutraalit ja maanläheiset sävyt.

Kengissä on totuttu mukavuuteen ja monikäyttöisyyteen. Kevään luottokenkinä tullaankin näkemään tennareita ja sandaaleita.

– Samoilla kengillä halutaan suunnata toimistolle, keväisille ja kesäisille kaduille sekä luontoon, sanoo Niskanen.

Myös lasten muodissa korostuvat värikkäät ja iloiset kuosit. Printeissä nähdään niin kasveja, eläimiä kuin erilaisia pehmeitä muotojakin.

– Pienten mallistoissa leikitellään erilaisilla kuoseilla ja inspiraatiota printteihin on saatu niin kukkakedoilta, kasvimaalta, taivaalta, metsästä kuin lautaselta, kertoo Stockmannin miesten ja lasten muodin kategoriajohtaja Riku Lyly.

Lue myös: Miksi Stockmann palautti painetun asiakaslehtensä? Näin yhtiö perustelee päätöstään

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)