Brändit

Stockmann myy Helsingin keskustan ikonisen tavaratalokiinteistön

Stockmann maksaa myyntitulolla takaisin saneerausvelkojaan.
Kuva:
Stockmann/Kenneth Luoto
Stockmann myy Helsingin keskustan ikonisen tavaratalokiinteistön

Stockmann julkisti tänään myyvänsä Helsingin keskustassa sijaitsevan tavaratalonsa kiinteistön työeläkevakuuttaja Kevalle. Kaupan arvo on 400 miljoonaa euroa, josta kaupan yhteydessä maksettava summa on 391 miljoonaa euroa. Kiinteistökaupan myyntitulolla Stockmann maksaa takaisin saneerausvelkojaan.

Stockmann jatkaa tavaratalotoimintaansa kiinteistössä pitkäaikaisella takaisinvuokraussopimuksella, joka tehdään uuden omistajan kanssa. Vuokrasopimukset Stockmannin vuokralaisten kanssa jatkuvat entisellään.

– Olemme tyytyväisiä, että kiinteistölle löytyi vakaa ja luotettava kotimainen omistaja. Helsingin keskustan tavaratalo on ikoninen, ja sillä on erinomainen sijainti, mikä edesauttoi kiinteistön myyntiä, Stockmannin toimitusjohtaja Jari Latvanen sanoo tiedotteessa.

Kaupan arvioidaan toteutuvan viimeistään huhtikuun 2022 loppuun mennessä.

– Stockmannin kiinteistö on uniikki ja korkeatasoinen kokonaisuus, jolla sijoituskohteena on hyvät tuotto- ja kehittämismahdollisuudet. Keskeisellä paikalla sijaitseva arvokas kohde on hyvä lisä Kevan kasvavaan kiinteistöportfolioon. Kevan sijoitusstrategian mukaista on tehdä pitkäaikaisia sijoituksia arvonsa säilyttäviin ja vakaata tuottoa tarjoaviin kohteisiin, Kevan toimitusjohtaja Jaakko Kiander sanoo.

Rakennus valmistui vuonna 1930 ja sen nykyinen vuokrattava kokonaispinta-ala on noin 51 000 neliömetriä.

Lue myös: Miksi Stockmann palautti painetun asiakaslehtensä? Näin yhtiö perustelee päätöstään

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa