Ibrahim Boran / Unsplash
Digitaalisuus

Sisällöntuotantomarkkina saavutti yli 104 miljardin dollarin kokonaisarvon viime vuonna

10.5.2023 13:26
Satu Hurme
Sisällöntuotantoon keskittyviä yrityksiä on tällä hetkellä yli 5000 ympäri maailmaa. Lähes 40 prosenttia yrityksistä sijaitsee Yhdysvalloissa.

OnlyAccounts.io:n selvityksen mukaan sisällöntuotannon markkina on kasvanut huimasti viime vuosina. Viime vuonna markkinan kokonaisarvo ylitti 104 miljardia dollaria. Yhdysvallat johtaa sisällöntuotantomarkkinoita, perässään Eurooppa ja Aasia.

Sosiaalisen median, podcastien ja blogien sisällöntuotanto on antanut kaikille mahdollisuuden tehdä uraa koulutustaustasta, sijainnista tai iästä huolimatta. Sisällöntuotannosta on tullut suosittu uravalinta erityisesti nuorten aikuisten keskuudessa. 

Sisällöntuottajien ei tarvitse enää puurtaa ja oppia yksin, vaan markkinan ympärille on perustettu yrityksiä, jotka tukevat tuotannossa ja auttavat sisällöntuottajia saavuttamaan yleisönsä paremmin ja realisoimaan työnsä rahaksi.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Selvityksen mukaan Yhdysvalloissa on tällä hetkellä lähes 2000 sisällöntuotantoon keskittyvää yritystä. Euroopassa vastaava luku on lähes 1500 ja Aasiassa reilu 800. 

Sisällöntuotanto kiinnostaa myös sijoittajia. Yhdysvaltalaiset yhtiöt ovat yhteensä tähän mennessä keränneet noin neljä miljardia dollaria rahoitusta, mikä on seitsemän kertaa enemmän kuin eurooppalaisissa yrityksissä. Vaikka Aasiassa yrityksiä on lukumääräisesti vähemmän, ne ovat onnistuneet keräämään rahoitusta yhteensä lähes kaksi miljardia dollaria.

Sisällöntuotantoyritykset ovat keränneet rahoituksestaan yli 60 prosenttia viimeisen kolmen vuoden aikana, mikä kertoo markkinan kasvavasta noususta.