Ilmiöt

S-ryhmän hotelleilla ja ravintoloilla kaikkien aikojen kesä – “Kasvuluvut ovat huimia, vaikka ulkomaisten matkailijoiden määrä on vielä kaukana koronaa edeltävistä ajoista”

S-ryhmän menestys kertonee siitä, että koko matkailu- ja ravintola-ala on saanut pitkästä aikaa ilouutisia.
Kuva:
S-ryhmä/Eetu Ahanen
S-ryhmän hotelleilla ja ravintoloilla kaikkien aikojen kesä – “Kasvuluvut ovat huimia, vaikka ulkomaisten matkailijoiden määrä on vielä kaukana koronaa edeltävistä ajoista”

Koronapandemia kolhi kovaa muun muassa hotelleja ja ravintoloita, mutta tämä kesä vaikuttaa muuttaneen suunnan. Ainakin S-ryhmä antoi positiivisia uutisia matkailu- ja ravitsemiskaupastaan, mikä kielii alojen yleisestä palautumisesta. Elpyminen ei tosin yllätä, sillä koronarajoituksia ei ole enää nähty.

S-ryhmällä elpyminen on ollut erinomaista, sillä osuuskaupparyhmä kertoo yltäneensä matkailu- ja ravitsemiskaupassaan kaikkien aikojen kesään. Rajoitusten purkaminen ja erilaisten tapahtumien palaaminen käynnistivät vahvan, koko kevään jatkuneen myynnin kasvun. Touko- ja kesäkuussa Suomen matkailu- ja ravitsemiskaupan tulos nousi positiiviseksi, ja heinäkuussa liiketoiminta-alueen kauppa Suomessa ylitti jopa huippuvuoden 2019 tason ja ylsi kaikkien aikojen myyntiennätykseen.

– S-ryhmän hotellien ja ravintoloiden nopea ja voimakas elpyminen on ollut erityinen ilonaihe. Kasvuluvut ovat huimia, vaikka ulkomaisten matkailijoiden määrä on vielä kaukana koronaa edeltävistä ajoista. Olemme tehneet valtavasti töitä ja investoineet palveluidemme kehittämiseen läpi vaikean korona-ajan, ja tuo työ kantaa nyt hedelmää, iloitsee SOK:n pääjohtaja Hannu Krook tiedotteessa.

S-ryhmän kaikkien segmenttien yhteenlaskettu liiketulos vahvistui tammi–kesäkuussa edelliseen vuoteen verrattuna. Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi Suomessa muuta markkinaa voimakkaammin, mutta tuloksellisesti S-ryhmän päivittäistavarakauppa jäi viime vuoden tasosta.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa