Antti Rastivo/Directors Guild
Mainonta

Palkittu tuotantoyhtiö Directors Guild palkkasi kovan luokan mainoselokuva-ammattilaisen Seppo Kerkelän

1.4.2022 9:00
Toni Rajamäki
Monia huipputöitä tuottanut Kerkelä aloittaa DG:ssa vastaavana tuottajana ja yhtiön osakkaana.

Kovan luokan mainoselokuva-ammattilainen Seppo Kerkelä (kuvassa keskellä) on tuotantoyhtiö Directors Guildin tuorein vahvistus, yhtiö tiedottaa. Kerkelä aloittaa DG:ssa vastaavana tuottajana ja yhtiön osakkaana.

DG on tuotantoyhtiö monien tunnettujen mainoselokuvien takana. Yhtiö sai tänä vuonna tuotantoyhtiöistä eniten ehdokkuuksia Voitto-mainoselokuvakilpailussa, yhteensä seitsemän. Yhtiö on tehnyt muun muassa mainostoimisto Folk Finlandin kanssa tunnettuja mainoksia Lidlille.

– Mainosala on jatkuvassa murroksessa, mutta Directors Guildin luova, tasokas ja asiakaslähtöinen tekeminen tulee  jatkossa vain korostumaan entisestään. Hyppy DG:n korkealaatuiseen tekijätiimiin on suuri kunnia. Odotan jo  malttamattomana edessä häämöttäviä tuotantoja, Kerkelä sanoo tiedotteessa.

Myös Kerkelä on tehnyt urallaan monia menestystöitä, joita on palkittu niin kansallisissa kuin kansainvälisissäkin kilpailuissa. Hän on tuottanut muun muassa useamman Hartwall Original Long Drink -mainoksen, jotka ovat olleet osa Grand Effie -voittaja Vuoden harmain päivä -markkinointikokonaisuutta. Kerkelän töihin lukeutuu myös muun muassa Saarioisten Klassikon tunnistaa -mainos, joka palkittiin viime vuonna mainosalan kansainvälisessä kilpailussa Clio Awardseissa.

Viimeisimpänä työnään Kerkelä toimi vastaavana tuottajana JVG-elokuvassa, Vuodet ollu tuulisii, joka sai juuri ensi-iltansa elokuvateattereissa.

– Tähtäämme toiminnassamme laatuun volyymin sijaan. Se on keino pitää tekemisen taso korkealla. Tuottajavoiman lisäämisellä on meille kyse tästä: ei merkittävästä myynnillisestä, vaan laadullisesta kasvusta, sanoo DG:n vastaava tuottaja Ville Varesvuo (oikealla).

– Emme etsineet vastaavaa tuottajaa, mutta löysimme Sepon, jonka vuosien kokemuksessa yhdistyvät asiakasymmärrys ja vahva luova tuotannollinen näkemys. Nämä ominaisuudet sopivat yhtiömme periaatteisiin täydellisesti. Tiedämme, että voittaja tässä yhtälössä on mainostaja, asiakkaamme, hän jatkaa.

Varesvuon ja Kerkelän ohella DG:n vastaaviin tuottajiin kuuluu Juha-Matti Nieminen (vasemmalla).

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)