Brändit

Pakotteista kärsivän Huawein tulos laski historiallisen paljon

Elektroniikkavalmistaja ei ole onnistunut Kiinan ulkopuolella.
Kuva:
Unsplash/Kamil Kot
Pakotteista kärsivän Huawein tulos laski historiallisen paljon

Kiinalainen elektroniikkajätti Huawei nousi viime vuonna hetkellisesti maailman suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi, mutta tämä vuosi on ollut yhtiölle katastrofaalinen. Kiinassa kauppa kulkee, mutta etenkin länsimaissa suuryhtiö kärsii pakotteiden tuomista seurauksista.

Muun muassa BBC kertoo, että Huawein tämän vuoden ensimmäisen puoliskon tulos laski liki 30 prosenttia viime vuoden vertailuajankohdasta. Romahdus oli yhtiölle historiallisen suuri. Laskua nähtiin merkittävästi teleoperaattori- ja kuluttajaelektroniikkasegmenteissä. Yrityssegmentti puolestaan onnistui kasvamaan.

Huawein ongelmat alkoivat näkyä Suomessa viime vuonna. Elisan henkilöasiakkaiden laiteliiketoiminnan johtaja Ville Valkama sanoi Ilta-Sanomille lokakuussa, että Huawein ja sen Honor-brändin puhelimien myyntimäärät olivat puolittuneet vuodesta 2019.

Huaweihin kohdistuneet pakotteet juontavat juurensa vuoteen 2018, jolloin epäiltiin, että yhtiö on vuotanut tietojaan Kiinan valtiolle. Yhdysvallat neuvoi tuolloin muita maita välttämään yhtiön verkkoteknologiaa.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa