Viestintä

Opiskelijoiden yliopisto- ja kouluvaltaukset palkittiin vuoden viestintätekona

7.6.2024 15:31
Mikko Perttunen
Vuoden viestintäammattilainen on viestintäjohtaja Vivikka Richt.

Procom – Viestinnän ammattilaiset ry palkitsi eilen ansioituneita viestijöitä ja viestintätekoja vuoden päätapahtumassaan Procom-päivässä.

Vuoden viestintätekona palkittiin opiskelijoiden yliopisto- ja kouluvaltaukset hallituksen leikkauksia vastaan.

Helsingin yliopistosta alkanut opiskelijaliike valtasi syksyllä 2023 oppilaitosten tiloja vastustaakseen maan hallituksen suunnittelemia leikkauksia opiskelijoiden asumistukeen ja maahanmuuttopolitiikkaa, joka vaikuttaa ulkomaisten opiskelijoiden asemaan. Liike levisi nopeasti kymmeniin oppilaitoksiin ja muille paikkakunnille.

Samassa sarjassa sai kunniamaininnan Kansallisteatterin näytelmä ”Tytöille, jotka ajattelevat olevansa yksin”.

Vuoden viestintäammattilaisena palkittiin sosiaali- ja terveysministeriön viestintäjohtaja Vivikka Richt, jota kuvataan viestijänä vakuuttavaksi ja inspiroivaksi. Hän kerää perustelujen mukaan kiitosta muun muasa sparraustaidoista, haastavien viestintätilanteiden hoidosta ja tasa-arvotyöstä.

Richt aloitti STM:n viestinnän johdossa keskellä pahinta koronapandemiaa, ja hänen aloitteestaan käynnistettiin viikoittaiset tiedotustilaisuudet. Vuoden 2023 kesällä Richt puolusti valtioneuvoston henkilöstön oikeutta osallistua Pride-tapahtumiin korostamalla, että kyse ei ollut politiikasta, vaan tasa-arvosta ja ihmisarvosta.

Vuoden johtajana palkittiin oikeustieteen tohtori, Itä-Suomen yliopiston akateeminen rehtori Tapio Määttä. Hän avaa päätöksenteon taustoja ja prosesseja myös sosiaalisen median kanavissa, joissa hänellä on huomattava seuraajakunta. Perustelujen mukaan akateemisena johtajana Määttä osallistuu aktiivisesti julkiseen keskusteluun yliopistoista, koulutuksesta, tieteestä ja tutkimuksesta. Hän myös korostaa tieteen vapautta sekä puolustaa tutkijoita vihapuheelta.

Elämäntyöpalkinnon sai Tuomo Yli-Huttula, joka on tehnyt viime vuosina merkittävän työn paitsi edustamansa organisaation, Finanssiala ry:n, myös koko Suomen vaikuttajaviestinnän avoimuuden lisäämiseksi. Vaikuttajaviestinnän ammattilaisten Edunvalvontafoorumin puheenjohtajana hänellä oli tärkeä rooli vuoden 2024 alussa toimintansa aloittaneen Avoimuusrekisterin synnyssä.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)