Oddlygood Global
Brändit

Oddlygood Global sai kansainväliseen liiketoimintaan merkittävän kasvurahoituksen – ”Kiinnostus kasvipohjaisia tuotteita kohtaan kasvaa maailmanlaajuisesti hengästyttävää tahtia”

21.12.2021 15:00
Minna Lehto
Mandatum Asset Management on sijoittanut kasvipohjaisia elintarvikkeita tarjoavaan Oddlygood Globaliin 25 miljoonaa euroa.

Ruokatalo Valiosta ponnistava Oddlygood Global on saanut merkittävän kasvurahoituksen kasvipohjaisten elintarvikkeiden kansainväliseen liiketoimintaan: Mandatum Asset Management sijoitti yhtiöön 25 miljoonaa euroa.

Oddlygood Global kehittää muun muassa kahviin tarkoitettua kaurajuomaa sekä ruoanvalmistuksessa ja leivonnassa käytettäviä kasvipohjaisia tuotteita. Yritys pyrkii kasvipohjaisten tuotteiden johtavaksi tarjoajaksi.

– Kiinnostus kasvipohjaisia tuotteita kohtaan kasvaa maailmanlaajuisesti hengästyttävää tahtia, mikä näkyy meilläkin reippaasti kasvavana liikevaihtona. Silti mikään ei käytännön kulutustottumuksissa muutu, ellei tarjolla ole maukkaita, toimivia tuotteita, Oddlygood Globalin toimitusjohtaja Niko Vuorenmaa kertoo tiedotteessa.

Oddlygood-tuotteiden myynti on tuplaantunut vuosittain. Ruotsissa brändi on kasvanut 131 prosentilla, ja sillä on toiseksi suurin markkinaosuus kasvipohjaisissa juomissa. Suomen ja Ruotsin lisäksi tuotteita myydään Iso-Britanniassa, Yhdysvalloissa, Venäjällä ja Baltian maissa.

– Yhdessä Mandatumin kanssa otamme seuraavan kasvuloikan nykyisillä ja uusilla markkinoilla. Rahoituksen avulla pystymme nopeuttamaan kasvustrategiamme toteutusta. Saamme myös lisää tukea yhtiön ja liiketoiminnan kehittämiseen, Vuorenmaa jatkaa.

Valio yhtiöitti Oddlygoodin keväällä ja jatkaa yhtiön pääomistajana. Mandatum Asset Management Private Equity (MAM PE) tulee sijoituksensa myötä yhtiöön vähemmistöosakkaaksi. Sijoitettavat varat tulevat Mandatum Asset Managementin suomalaisilta asiakkailta. MAM PE sijoittaa pohjoismaisiin yrityksiin, joilla on skaalautuva liiketoimintamalli ja tavoitteet kansainvälisessä kasvussa.

– Oddlygood Global on kehittänyt loistavan alustan makuun keskittyville kasvipohjaisille tuotteille. Sijoituksen ansiosta yhtiö pystyy nopeuttamaan kasvustrategiansa toteutusta kehittämällä tuotantomalliaan, panostamalla markkinointiin ja tekemällä samalla uusia kansainvälistymiseen tähtääviä rekrytointeja. Sijoituksen lisäksi osallistumme hallitustyöskentelyyn ja toimimme aktiivisesti yhdessä johdon kanssa. On hienoa olla mukana kehittämässä yhtiöstä entistäkin suurempaa kansainvälistä menestystarinaa, Mandatum Asset Managementin pääomasijoituksista vastaava johtaja Alexander Antas kommentoi.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)