Paulig
Brändit

Nyhtökauraa viedään nyt Australiaan – maan suurin vähittäiskauppaketju ottaa suomalaisinnovaation valikoimaansa

14.9.2021 14:35
Toni Rajamäki
Nyhtökauralla on ollut kysyntää ulkomailla. Viime vuonna Gold&Green Foods solmi sopimuksen Yhdysvaltoihin.

Paulig-konserniin kuuluvan suomalaisyrityksen Gold&Green Foodsin lippulaivatuote, kaurasta, herneestä ja härkäpavusta valmistettu kasviproteiini Nyhtökaura jatkaa maailmanvalloitustaan. Paulig tiedottaa, että Nyhtökauraa viedään jatkossa jo Australiaan asti.

Suomalainen innovaatio pääsi Australian suurimman vähittäiskauppaketjun Woolworthsin valikoimaan. Ketju myy tuotetta ympäri maan.

Kasviproteiinien suosio on kasvanut rajusti Australiassa. Viime vuonna maan kasviproteiinien vähittäismyynti kasvoi 46 prosenttia edellisvuodesta ja nousi 96 miljoonaan euroon.

– Viimeisen vuoden aikana kasvavavana trendinä ovat asiakkaat, jotka haluavat monipuolisuutta ruokavalioonsa, mikä on lisännyt kasviproteiinikategoriamme kasvua 26 prosenttia viime vuonna. Kasvipohjaiset tuotteet tarjoavat kuluttajille joustavia ja helppoja tapoja ruoanlaittoon. Ihmisille on tärkeää, että tuote sopii tuttuihin ruokiin ja sitä on helppo maustaa, kertoo Woolworthsin kasvipohjaisen proteiinin kategoriapäällikkö Mauro Pisani Pauligin tiedotteessa.

Kaikkiaan vuonna 2016 lanseerattua Nyhtökauraa saa jo 15 eri maassa. Viime vuonna tuote lanseerattiin Yhdysvalloissa maailman johtavan elintarvikejakelijan, Sysco Corporationin, valikoimissa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)