Luovuus

Nordkappin perustajaosakas Sami Niemelästä Vuoden Huiput -kisan ylituomari

Niemelä luotsaa 70-henkistä luovista suunnittelijoista koostuvaa tuomaristoa.
Kuva:
Teppo Kotirinta
Nordkappin perustajaosakas Sami Niemelästä Vuoden Huiput -kisan ylituomari

Strateginen muotoilija ja luova johtaja Sami Niemelä on valittu visuaalisen viestinnän suunnittelijan järjestön Grafian Vuoden Huiput -kisan ylituomariksi. Grafia tiedotti asiasta perjantaina.

Niemelä on alansa tähtitekijöitä Suomessa. Hänet tunnetaan muun muassa strategia- ja suunnittelutoimisto Nordkappin perustajaosakkaana, jolta löytyy suunnittelusta ja visualisoinnista yli 20 vuoden työkokemus. Hänen työnsä suoria ja välillisiä tuloksia on patentoitu maailmanlaajuisesti, ja niille on myönnetty lukuisia palkintoja. Niemelä on myös perustanut vuorovaikutteisten suunnittelijoiden yhteenliittymän IxDA Helsingin.

Niemelä haluaa ylituomarina kiinnittää huomion alaa ja maailmaa eteenpäin vieviin kilpailutöihin.

– Luovilla tekijöillä on kyky kuvitella parempi maailma sekä tehdä se todeksi muille visualisoinnin, tarinankerronnan ja luovuuden monin eri keinoin. Jotta tämä toteutuisi, luovuuden ja eettisen liiketoiminnan on oltava linjassa ympäristön, yhteiskunnan ja planeettamme hyvinvoinnin etujen kanssa. Meillä on vastuu ja velvollisuus jättää parempi maailma jälkipolville. Meillä on myös valta tehdä tulevaisuuden valinnat tässä hetkessä, jotta se myös tapahtuu, hän sanoo tiedotteessa.

Ylituomari saa perinteisesti valita kilpailun Jokeri-sarjan aiheen, ja Niemelä valitsi aiheeksi edistyksen.

– Edistys on ihmiskuntaa eteenpäin vievä voima, ja tänä vuonna palkitsemme töitä sekä tekijöitä, jotka vaikuttavat tekemisillään ja muuttavat maailmaa ympärillään parempaan, Niemelä kiteyttää.

Kilpailu käynnistyy 3. tammikuuta, ja tuomarointikierros on edessä helmikuun alussa. Vuoden Huiput -gaala järjestetään 28. huhtikuuta.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa