Brändit

Nokia vetäytyy Venäjältä

Yhtiö on jo aiemmin keskeyttänyt toimitukset ja kaiken uuden liiketoiminnan Venäjällä.
Kuva:
Unsplash/Pawel Czerwinski
Nokia vetäytyy Venäjältä

Verkkolaitteita valmistava Nokia vetäytyy Venäjältä sodan takia, yhtiö tiedottaa.

Aiemmin Nokia on keskeyttänyt toimitukset ja kaiken uuden liiketoiminnan Venäjällä sekä aloittanut pienimuotoisen tutkimus- ja kehitystoimintansa siirtämisen pois maasta.

Nokian mukaan yhtiölle on ollut selvää, ettei toiminnan jatkaminen Venäjällä ole enää mahdollista. Yhtiön hidasta vetäytymistä on ihmetelty julkisuudessa, mutta Nokian toimitusjohtaja Pekka Lundmark kertoo Kauppalehdelle, että vetäytyminen on ollut selvää jo sodan alusta lähtien.

– Venäjällä lainsäädäntö tällaisiin tilanteisiin liittyen on varsin monimutkaista ja aika ankaraakin. Tämä on vaativa operaatio, joka pitää suunnitella kunnolla, Lundmark perustelee yhtiön hitautta. 

Toisena asiana Lundmark nostaa esiin sen, että länsimaiden hallitukset ovat toivoneet, ettei Venäjän verkkoyhteyksiä pantaisi poikki liian nopeasti. Tiedotteen mukaan Nokia pyrkii tukemaan verkkojen ylläpitoa vetäytymisen ajan, ja yhtiö hakee tarvittavia lupia tämän tuen mahdollistamiseksi nykyisten pakotteiden mukaisesti. 

Päätös ei vaikuta Nokian taloudellisiin näkymiin. Viime vuonna yhtiön Venäjän-toiminnan osuus liikevaihdosta oli alle kaksi prosenttia.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa