Kuvaaja:
Neste
Brändit

Neste yhteistyöhön supersuositun Coldplay-yhtyeen kanssa: maailmankiertueen hiilidioksidipäästöt puolitetaan suomalaisvoimin

5.5.2022 15:20
Toni Rajamäki
Neste toimittaa Coldplaylle uusiutuvaa lentopolttoainetta lentomatkojen päästöjen vähentämiseksi.

Neste on solminut mielenkiintoisen yhteistyösopimuksen, sillä suomalaisyhtiö kertoo lyöneensä hynttyyt yhteen maailman tunnetuimpiin yhtyeisiin kuuluvan Coldplayn kanssa. Yhteistyöllä puolitetaan Coldplayn maailmankiertueen hiilidioksipäästöt.

Neste on maailmanlaajuisesti johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja toimittaja. Coldplay puolestaan on nostanut ympäristöasiat vahvasti esille. Esimerkiksi vuonna 2019 bändi päätti pitää tauon kiertueissaan, kunnes ne voidaan toteuttaa vastuullisemmin.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Nesteen avulla Coldplayn Music Of the Spheres World Tour -nimisen kiertueen päästöjä vähennetään 50 prosentilla, kun vertailuun otetaan yhtyeen viimeisimmän maailmankiertueen päästöt. Neste toimittaa Coldplaylle tarvittavan määrän uusiutuvia polttoaineita, jotka on tuotettu 100-prosenttisesti uusiutuvista raaka-aineista, kuten käytetystä paistorasvasta. Lisäksi uusiutuvaa dieseliä käytetään myös kiinteissä tehogeneraattoreissa, jotka tuottavat konsertteihin uusiutuvaa, vähäpäästöistä sähköä. Coldplay käyttää Nesteen uusiutuvaa dieseliä esiintymislavalla tai logistiikassa yhteensä seitsemässä konsertissa Yhdysvalloissa ja 22 konsertissa Euroopassa.

– Coldplay on yksi maailman suosituimpia kiertueita tekeviä yhtyeitä. Sen pyrkimys tehdä Music Of The Spheres World Tour -kiertueestaan mahdollisimman vastuullinen on erittäin innoittava. Maailma tarvitsee tällaisia muutoksen tekijöitä näyttämään tietä kestävämpään tulevaisuuteen, sanoo Nesteen vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja ja johtoryhmän jäsen Minna Aila tiedotteessa.

– Olemme pyrkineet tuomaan vastuullisuuden tämän kiertueen ytimeen, sillä se tuntuu ainoalta vaihtoehdolta, kiteyttää Coldplayn keulahahmo Chris Martin.