Vuoden 2026 voittajat Famifarmin Pasi Lakaniemi, Orthexin Hanna Kukkonen, Kinnarin tilan Terhi Kinnari ja FabPatchin Natalie Ahonen.
Brändit

Nämä tuotteet valittiin Suomen vastuullisimmiksi

3.12.2025 12:30
Mikko Perttunen
Yleisön suosikki oli täysjyväkaura-ateria.

Riippumaton Vastuullisuuspaneeli nimesi viime viikolla Suomen Vastuullisin Tuote 2026 -kilpailun voittajat kolmessa kategoriassa.

Ruoka & Juoma -kategorian voittajaksi valittiin Järvikylän valmiit salaattisekoitukset Pirre, Pertsa, Maukas ja Raikas. Järvikylän salaattisekoitukset on valmistettu Juvalla kerrosviljelynä. Kerrosviljely tapahtuu suljetussa tilassa, joka lämpeää kokonaan led-valaistuksen tuottamalla hukkalämmöllä.

Pukeutuminen & Hyvinvointi -kategorian voitto meni Fabpatchin Vaatelaastari-paikoille. Vaatelaastari on Suomessa valmistettu tekstiilien korjauspaikka. Vaatelaastarit tehdään kierrätetyistä pulloista valmistetusta langasta ja neulotaan siten, että ne ovat joustavia ilman elastaania.

MAINOS

Koti & Vapaa-aika -kategorian voittajaksi valikoitui Orthexin Paulina-altakasteluruukku. Pitkäikäiseksi ja kestäväksi suunniteltu ruukku on valmistettu Suomessa kokonaan kierrätetystä materiaalista, ja kaikki ylijäämämateriaali hyödynnetään uudeksi materiaaliksi. Tuotannossa hyödynnetään suljettua vedenkiertoa, minkä ansiosta jätevettä ei synny.

Suomen vastuullisin tuote -kilpailuun kuului myös Yleisön suosikki -kategoria, jossa voiton vei Kinnarin Tilan Täysjyväkaura-ateria Metsäsienet ja juusto.

Suomen Vastuullisin Tuote -kilpailun järjestää suomalainen vastuullisuusteknologiayritys Infine kumppaninaan JCDecaux Finland. Kilpailun tavoitteena on nostaa esille kestävää elämäntapaa tukevia tuotteita ja palveluita.

Vastuullisuuspaneeliin kuuluivat Aalto-yliopiston vastuullisen liiketoiminnan professori Minna Halme, Syken Ilmastoratkaisut-yksikön johtaja ja Kansallisen ilmastopaneelin puheenjohtaja professori Jyri Seppälä, Jyväskylän yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan dekaani ja soveltavan ekologian professori Mikko Mönkkönen, BIOS-tutkimusyksikön tutkija Antti Majava sekä vastuullisen kuluttamisen asiantuntija, vastuullisuusjohtaja Markus Terho.