Brändit

Nämä suomalaisyritykset ovat ilmastotyössä kansainvälisessä ykkösluokassa

CDP:n mukaan Kone, Kesko ja Metsä Board ovat suomalaisyritysten kärkeä ilmastotyössä.
Kuva:
Neste
Nämä suomalaisyritykset ovat ilmastotyössä kansainvälisessä ykkösluokassa

Riippumaton maailmanlaajuinen järjestö CDP on julkaissut jokavuotisen listansa, jossa suurille yrityksille annetaan arvosanat niiden tekemien ilmastotoimien perusteella. Parhaan mahdollisen arvosanan eli A:n sai maailmassa 200 yritystä, joista kolme tulee Suomesta.

Kansainväliseen ykkösluokkaan eli vähintään arvosanan A- saaneita suomalaisyrityksiä on yhteensä 13. Arvosanalla A- pääsee niin sanottuun johtajuusluokkaan.

Suomalaisista A-arvosanan saivat hissiyhtiö Kone, kauppayhtiö Kesko ja metsäyhtiö Metsä Board, jotka tekevät CDP:n standardien mukaan parasta ilmastotyötä Suomessa.

Arvosanan A- saivat kaivosyhtiö Metso-Outotec, OP-pankki, kaupan alan toimija S-ryhmä, kumiteollisuusyritys Nokian Renkaat, metsäyhtiö Stora Enso, kiinteistöalalla toimiva Lassila & Tikanoja, sähköyhtiö Fortum, elektroniikkajätti Nokia ja polttoaineyhtiö Neste.

Arvosanan B tai B- saaneita suomalaisia on kaikkiaan 24, joihin lukeutuu muun muassa pankkitoimija Nordea, operaattori Elisa ja mediayhtiö Alma Media.

C-arvosanan sai viisi suomalaisyritystä ja D-arvosanan kaksi.

Myös heikoimman arvosanan eli F:n saaneiden joukossa on suomalaisyrityksiä, kuten esimerkiksi tämän vuoden pörssitähti, teknologiayhtiö Qt Group ja Suomen valtion kiinteistösijoitusyhtiö Kojamo. F-arvosana ei kuitenkaan suoraan tarkoita, että yhtiö tekisi heikkoa ilmastotyötä, vaan F:n saaneet eivät ole syystä tai toisesta toimittaneet CDP:lle riittävää tietoa arvioinnin tekemiseksi.

Lähde: CDP

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa