Kuvaaja:
Lantmännen
Brändit

Myllyn Paras myytiin ruotsalaiselle miljardiyhtiölle

2.6.2022 10:05
Toni Rajamäki
Tunnetun suomalaisyrityksen myynnistä kerrottiin jo viime vuonna.

Perinteikäs elintarvikeyhtiö Myllyn Paras on myyty ruotsalaiselle maatalous- ja elintarviketoimialalla toimivalle Lantmännenille. Yrityskaupasta kerrottiin jo viime vuonna, mutta kauppa on nyt saatettu päätökseen.

Lantmännen on tunnettu ruotsalainen miljardiyritys, jonka omistukseen kuuluu muun muassa Vaasan Oy. Lantmännenin viimeisimmän tilikauden liikevaihto oli 50 miljardia Ruotsin kruunua eli noin 4,8 miljardia euroa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Myllyn Paras perustettiin jo vuonna 1928. Sen tunnetuimpiin brändeihin kuuluu muun muassa Raketti Spagetti. Myllyn Parhaan liikevaihto oli viime tilikaudella noin 60 miljoonaa euroa, ja yhtiö työllistää noin 110 työntekijää.

– Myllyn Paras on arvostettu brändi, jolla on pitkät perinteet laadukkaiden mylly- ja leipomotuotteiden valmistajana. Tämä yrityskauppa sopii hyvin pitkän aikavälin tavoitteisiimme, ja Myllyn Parhaan toimintojen maantieteellinen sijainti tukee nykyistä liiketoimintaamme Suomessa. Yrityskauppa on pellosta pöytään -strategiamme mukainen ja vahvistaa fokustamme lähellä tuotettuun ruokaan ja innovaatioihin. Lisäksi se tarjoaa meille mahdollisuuden laajentaa nykyistä valikoimaamme ja kasvaa Suomen markkinoilla, sanoo Lantmännenin toimitusjohtaja ja konsernijohtaja Magnus Kagevik (kuvassa) tiedotteessa.