Luovuus

Mullistaako suomalaiskeksintö musiikin kuuntelun? – “Mikään muu hifi-tason kaiutin ei ole ominaisuuksiltaan näin monipuolinen”

Suomalaisyrityksen kehittämä kaiutin on jo herättänyt mielenkiintoa maailmalla.
Kuva:
Unsplash/Craig Whitehead
Mullistaako suomalaiskeksintö musiikin kuuntelun? – “Mikään muu hifi-tason kaiutin ei ole ominaisuuksiltaan näin monipuolinen”

Suomalaisyritys Northern Pails Oy:n kehittämä musiikkikaiutin mullistaa musiikin kuuntelun, kertoo tuotteen kehittäjä ja pääsuunnittelija Jarno Voutilainen.

ZONE-nimistä bluetooth-kaiutinta voisi kuvailla etenkin monikäyttöiseksi. Yritys kertoo, että kaiuttimella pystyy kuuntelemaan musiikkia tavanomaisten olosuhteiden lisäksi myös kuumassa saunassa tai porealtaalla talvipakkasessa. Vaativissa olosuhteissa selviytymisen lisäksi kaiutinta voi käyttää sen “maljamaisen” muodon takia muun muassa saunakiuluna tai juoman jäähdyttäjänä.

– Liioittelematta voi sanoa, että ZONE mullistaa musiikin kuuntelun. Mikään muu hifi-tason kaiutin ei ole ominaisuuksiltaan näin monipuolinen. Mitään muuta kaiutinta ei voi käyttää samaan aikaan kuumassa saunassa kiuluna, kun siitä kuuntelee musiikkia, kertoo Voutilainen Northern Pails Oy:n tiedotteessa.

Suomalaiskeksintö on jo kerännyt huomiota ulkomailla. Yrityksen tiedottaja Tomi Lindblom paljasti MarkkinointiUutisille, että jälleenmyyjien yhteydenottoja on tullut jo viidestä maasta, muun muassa Etelä-Afrikasta ja Japanista. Yritys on markkinoinut ja myynyt tuotettaan joukkorahoituskampanjasivusto Indiegogossa ja Facebookissa. ZONE:n mainoskasvona toimii nyrkkeilytähti Robert Helenius.

– Nyt kun tuote on virallisesti lanseerattu, alamme käydä tarkempia neuvotteluja niin suomalaisten tukkujen kuin ulkomaalaisten jälleenmyyjien kanssa. Tällaiset neuvottelut yleensä vievät pitkään. Tavoite on aluksi harjoitella markkinaa Suomessa ja sen jälkeen pikkuhiljaa laajentua ulkomaille, Lindblom kertoo.

Tuote lanseerattiin virallisesti 3. helmikuuta, mutta yritys myi tuotetta jo ennakkoon. Ensimmäinen erä toimitettiin tilaajille joulukuussa. Ennakkotilauksia tuli muutama sata.

– Ennakkotilaukset ovat ylittäneet kaikki odotuksemme, Voutilainen kertoo.

– Langattomien kaiuttimien kysyntä on suorastaan räjähtänyt käsiin parin viime vuoden aikana. Markkinoilla on sen vuoksi suurta kiinnostusta ja kysyntää kaikille alan uusille keksinnöille. ZONE on lisäksi suunniteltu ajatellen kestävää kehitystä, sillä sen rakenne on modulaarinen, ja osat ovat tarvittaessa helposti vaihdettavissa.

Design from Finland -merkin saanut tuote on patentoitu ja mallisuojattu.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa