Digitaalisuus

Mitkä ovat olleet tämän vuoden suosituimmat YouTube-videot Suomessa? Katso tästä top 10 -lista

7.12.2021 10:15
Toni Rajamäki
Tämän vuoden suosituimmissa videoissa käsitellään avoimesti henkilökohtaisia aiheita.

YouTube on tänä päivänä tärkeä työkalu markkinoijalle, mistä kertoo muun muassa se, että suomalaiset katsovat keskimäärin 35 minuuttia YouTubea joka päivä. Siksi jokaisen markkinoijan pitää pysyä perillä YouTube-trendeistä: mikä sisältö kiinnostaa ja mikä ei.

Siitä syystä YouTuben omistava Google on listannut tämän vuoden 10 suosituinta YouTube-videota Suomessa.

Listalta voidaan tehdä etenkin yksi selkeä huomio: henkilökohtaiset aiheet kiinnostavat. Sekä katsotuimmassa että toiseksi katsotuimmassa videossa tubettajat käsittelevät omien lastensa kuolemaa.

Katsotuimman videon on tehnyt Eetu Kemppanen, joka ylläpitää Eetun völjyissä -kanavaa. Kanavalla on yhteensä reilut 30 000 tilaajaa, ja hänen suosituin videonsa on kerännyt kaikki maat mukaan luettuna yli 700 000 katselukertaa. Toiseksi suosituimman videon on tehnyt suomalaisen YouTube-vaikuttajamaailman supertähti Eric Savolainen eli Lakko, jolla on lähes 800 000 tilaajaa. Hänen videonsa on kerännyt yli puoli miljoonaa katselua.

– On koskettavaa nähdä, miten sisällöntuottajat jakavat näin herkkiä ja henkilökohtaisia tarinoita katsojien kanssa. YouTube tarjoaa alustan yhdessä tekemiselle ja kokemiselle mutta myös mahdollisuuden löytää samastumispintaa muiden elämäntilanteiden kanssa, perustelee Googlen Pohjois-Euroopan tuotemarkkinointipäällikkö ja Suomen markkinointipäällikkö Yacine Samb.

Kymmenen suosituimman videon joukosta löytyy yhteensä seitsemän suomalaisten tekemää videota. Suosituin ulkomaalainen teos on venäläisen oppostiopoliitikko Aleksei Navalnyin tekemä video, joka on ollut Suomessa vuoden neljänneksi katsotuin video. Navalnyin video on liki kaksi tuntia pitkä, mutta pitkät videot ovat nousseet koko ajan suositummaksi. Se selittynee etenkin sillä, että YouTubea katsellaan yhä enenevissä määrin televisioruuduilta.

Myös huumori kiinnostaa tutuissa määrin suomalaisia. Top 10 -listan viidentenä on standup-koomikko Ismo Leikolan video. Seitsemänneksi yltää puolestaan Putous-hahmo Folke Rundgvistin video ohjelman livelähetyksistä.

Tässä on vuoden 10 suosituinta YouTube-videota Suomessa:

1. On taivaalle syttynyt uusi tähti... Tyttäreni muistolle
Eetun Völjyssä

2. Todella raskaat menetykset
Lakko

3. Isä - Viimeinen Opetus (Tale Diss Track) ft. Äiti
Pete

4. Дворец для Путина. История самой большой взятки
Алексей Навальный

5. ISMO | Aina nyt yhden voi ottaa
ISMO

6. Jäin loukkuun MEGAFORCELLA täytettyyn laatikkoon…
Iha Just Imus

7. Sketsihahmokilpailu: Folke Rundqvist | 1. live | Putous 13. kausi | MTV3
Putous

8. How to Draw a Couple Walking in the Rain / Red Acrylic Painting
Jay Lee Painting

9. I Spent 50 Hours Buried Alive
MrBeast

10. MEEMITALO VS RONI BACK JÄÄKIEKKO-OTTELU
NikojaSanttu