Unsplash/Glenn Carstens-Peters
Media

Mediakonserni Keskisuomalainen laajentaa televisiopuolelle

21.6.2021 11:30
Toni Rajamäki
Keskisuomalainen on ostanut osuuden AlfaTV:stä.

Mediakonserni Keskisuomalainen on osallistunut televisiokanava AlfaTV:n osakeantiin. Keskisuomalainen osti osuuden AlfaTV:n omistamasta Brilliance Communicationsista.

Keskisuomalainen on kasvanut viime vuosina yritysostojen myötä. Nykyään konserniin kuuluu jo yli 90 mediabrändiä, joista tunnetuimmat ovat Keskisuomalainen, ESS ja Savon Sanomat.

Konserni ei ole aiemmin laajentanut televisiopuolelle, mutta yhtiössä uskotaan AlfaTV:n potentiaaliin. AlfaTV:n suunnatussa annissa osakkaiksi lähtivät muun muassa liikemiehet Hjallis Harkimo ja Toivo Sukari. Taustayhtiö Brilliance Communications suunnittelee listautuvansa pörssiin neljän vuoden kuluttua.

Keskisuomalaisen sijoitus ei tarkoita suoraan sisällöllistä yhteistyötä tv-kanavan kanssa, mutta Keskisuomalaisen konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi pitää kaikki kortit avoinna.

– AlfaTV on meille mahdollisuus kurkistaa tv-maailmaan. Me uskomme television voimaan ja nimenomaan tähän kanavaan ja haluamme olla edistämässä sen tarinaa. Nyt tehty osakekauppa ei automaattisesti tarkoita sisällöllistä yhteistyötä, mutta emme näe sille esteitä tulevaisuudessa, Kangaskorpi sanoo tiedotteessa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)