Elena Mozhvilo / Unsplash
Toimistot

Markkinointialan pro bono -ryhmä Vastuunkantavat tukee tänä vuonna Ukrainaa

12.5.2023 12:59
Mikko Perttunen
Voices of Freedom on perustettu tänä keväänä Ukrainan jälleenrakentamisen tukemiseksi.

Luovien toimistojen ja maineikkaiden freelancereiden yhteistyöhän perustuva pro bono -työryhmä Vastuunkantavat auttaa tänä vuonna Ukrainan hyväksi tehtävää työtä.

Avunsaajaksi valittu Voices for Freedom -järjestö tukee Ukrainan nuoria ja tulevaisuuden muutoksentekijöitä hyödyntäen suomalaista koulutus- sekä innovaatio-osaamista. Voices For Freedom tekee suoraan yhteistyötä Ukrainan opetus- ja tiedeministeriön kanssa edistäen kansallista jälleenrakennusta erityisesti opettajan- ja yrittäjyyskoulutuksen, uusien opetustapojen sekä opetussuunnitelman kehittämisen muodossa. Ensivaiheessa työ kohdistuu nyt käynnissä olevaan 75 uuden koulun rakentamiseen Ukrainassa.

Ideana on tehdä työtä apua tarvitseville.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Sherpan 10-vuotisjuhlan kunniaksi muutama vuosi sitten perustetun työryhmän alkuperäisajatuksena on valita vuosittain yksi toimeksianto Vastuunkantaviin liittyneiden yritysten ja freelancereiden ratkaistavaksi. Ideana on tehdä työtä apua tarvitseville ja yhteiskunnalliseen hyvään tähtääville suomalaisjärjestöille sekä muille organisaatioille.

– Koimme Sherpassa, että Voices For Freedom on juuri sellainen taho, johon Vastuunkantavilla on paljon annettavaa. Sydämemme ja ajatuksemme ovat Ukrainassa, kertoo Sherpan luova johtaja ja perustajaosakas Tommi Kortesniemi tiedotteessa.

Voices For Freedomin toimeksianto sisältää paljon erilaisia tehtäviä, kuten visuaalista suunnittelua, verkkosivuja, tapahtumatuotantoa, valo- ja videokuvausta, viestintää, mediasuunnittelua, somea ja varainhankintaa.

Vastuunkantavat-ryhmän toiminnassa ovat mukana muun muassa TBWA\Helsinki, SEK, Bob the Robot, Miltton, Nord DDB, 358 ja ryhmän toimintaa pyörittävä Sherpa. Lisäksi mukana on joukko freelancereita.